SOCIAL MEDIA

tiistai 26. huhtikuuta 2016

IHMISSUHTEIDEN MERKITYS

En ollut ennen melkein koskaan yksin, en pitänyt siitä. Koin yksin olemisen tosi ahdistavaksi, välttelin sitä. Joka päivä oli pakko tehdä jotain ja mennä johonkin. Aattelin, että jos olin yhdenkin päivän kotona näkemättä ketään, että elämäni oli kamalan tylsää, enkä tee elämälläni mitään.

Pikkuhiljaa huomasin, etten nauttinut miun elämästä ja asioista, mihin käytin aikaani. Tuntui pitkään siltä, etten ollut täysin onnellinen.


Opettelin viettämään aikaa ihan vaan itseni kanssa, ja se oli just se mitä tarvitsin. Opin paljon uusia puolia itsestäni, ja huomasin pitäväni asioista, joiden en olis koskaan ajatellut olevan sellaisia, jotka miuta kiinnostais. Tätä myöten tajusin, että ympärilläni olevat ihmiset olivat miulle vääränlaisia. Vietin niin paljon aikaa itselleni vääränlaisten ihmisen kanssa, etten ollut kyennyt kuuntelemaan itseäni. En ollut antanut itselleni mahdollisuutta siihen. Luulin tuntevani itseni täysin, vaikka tosi asiassa en tuntenut itseäni yhtään.

Ympärilläni olevat ihmiset olivat paljon negatiivisempia miuhun verrattuna. Sellaisten lähellä on vaikeaa pysyä positiivisena, vaikka olisikin pohjimmiltaan sitä. Sain kuulla vähättelyä unelmistani ja arvoistani. En tuntenut, että voisin olla oma itseni siinä seurassa. Läheisten ei pitäis saada omaa oloa sellaiseksi, niistä pitäis just saada sitä voimaa ja varmuutta. Aloin pikkuhiljaa erkaantua näistä ihmisistä, koska ei ollut hyvä olla. Halusin oppia taas nauttimaan täysillä elämästä, ja ilman irti päästämistä, se ei ois onnistunut.


Jos omassa elämässä on sellaisia ihmisiä ketkä ei tue omia haaveita, vähättelee tai saa olon jatkuvasti huonoksi, pitää päästää irti. Oon ite huomannut sen, miten paljon omaan onnellisuuteen ja itsensä hyväksymiseen vaikuttaa se, kenet pitää lähellään. Tässä elämässä yks tärkeimpiä asioita on oikeanlaiset ihmiset ympärillä. Sellaiset, kenestä saa hyvää fiilistä ja tukea, ja ketkä uskoo siuhun. Kenen seurassa voi olla täysin se, mitä on, ja tulee hyväksytyks sellaisena. Ketkä ei saa siuta tuntemaan, että siun unelmat on jotenkin tyhmiä, tai että olisit jollain tasolla huono.

Yksin jäämistä ei kannata pelätä. Oikeanlaiset ihmiset, ne kyllä aina löytyy vierelle. Tällä hetkellä, miulla on maailman parhaimmat ystävät, kenen kanssa voin olla oma itseni, ketkä uskoo miuhun, eikä vähättele miun unelmia. Jos en ois koskaan päästänyt irti vääristä, en ois löytänyt niitä oikeita.


Sillä aikaa, kun tuntuu yksinäiseltä ja siltä, ettei oo lähellä ketään - on parempi olla yksin onneton, kuin jonkun kanssa onneton. Yksin sen onnen kyllä löytää, mutta omaa fiilistä alentava ilmapiiri vaan hidastaa sitä ja tekee siitä vaikeaa.

2 kommenttia :

  1. Upea teksti ja täynnä asiaa! Jään lukijaksi odottelemaan innolla uusia tekstejäsi :)

    xoxo, http://emmiahola.blogspot.fi/

    VastaaPoista