SOCIAL MEDIA

keskiviikko 4. toukokuuta 2016

KAURAKEKSIT MULPERIMARJOILLA (maidoton, sokeriton, vehnätön)

Heti aamulla herätessäni mieleni teki todella paljon kaurakeksejä. Oli vaan sellanen tunne, että on pakko saada niitä. Päätin leipoa aamupalan jälkeen, mutta halusin jollain yksinkertaisella tavalla. Fiilis ei ollut yhtään sellainen, että joutuisi käymään monta eri vaihetta tai alkaisi toteuttamaan jotain tosi monimutkaista reseptiä. Katselin mitä kaapeista löytyy, ja kehittelin päässäni itselleni tarpeeksi yksinkertaisen reseptin.


Ja se tuoksu mikä kekseistä tuli, kun ne oli uunissa. Ja varsinkin sitten, kun otin ne pois sieltä. Ihan älyttömän ihana, tuli heti tuoksun ilmaantuessa todella hyvä fiilis. Makukin oli erittäin onnistunut, ja tyydytti hyvin mielitekoni.

Kaurakeksit:

1,5dl kaurahiutaleita
2rkl kookosjauhoja
1 kananmuna
1dl mantelimaitoa
puolikas banaani
4-5rkl agavesiirappia tai hunajaa
0,5-1tl vaniljajauhetta
2rkl murskattuja mulperimarjoja
ripaus suolaa

Laita ensin uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kaurahiutaleet, kookosjauhot, vaniljajauhe ja suola keskenään. Muussaa banaani, ja sekoita sitten se, kananmuna, mantelimaito ja agavesiirappi/hunaja kuivien aineiden sekaan. Murskaa sitten mulperimarjat (itse laitoin minigrip pussiin ja lusikalla hakkaamalla murskasin), ja sekoita ne joukkoon. Muotoile taikina pellille, ja laita uunin ylätasolle n. 10-15 minuutiksi.


Tutustuin mulperimarjoihin muutama kuukausi sitten, ja nyt oon ihan rakastunut niihin ja niiden makeaan, vähän vaniljaiseen makuun. Syön niitä lähes päivittäin puuron tai smoothiekulhon kanssa. Olin jonkun aikaa miettinyt, että haluaisin kokeilla niitä leivonnassa mukana, ja näihin ne toi ainakin kivaa makeutta!

Lähetä kommentti