SOCIAL MEDIA

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

MUUTAN LAPPEENRANNASTA VANTAALLE?

Puhuin mahdollisesta isosta muutoksesta muutama postaus takaperin. Otsikko kertookin sen kaikista oleellisimman, eli muutan Vantaalle nyt kesän aikana, ja syksyllä aloitan opiskelut siellä.

Miks tää on miulle tosi iso muutos? Muutan ensimmäistä kertaa toiseen kaupunkiin, oon asunut koko ikäni Lappeenrannassa. Muutan yksin, ja Vantaalla ei asu yhtään miun sukulaisia. Oon aina asunut lähellä mm. kummiani, mummoani ja äitiäni, eli läheisen sukulaisen apu on aina ollut lähellä, jota ei nyt tuu olemaan.

Tää on iso juttu myös sen takia, että tarkoitus oli vielä viime syksynä asua Lappeenrannassa ainakin vuoden 2017 kevääseen. Tää muuttokuvio on tapahtunut tosi nopeesti ja lyhyessä ajassa.


Opiskelen siis tällä hetkellä lähihoitajaksi, ja miun oli tarkoitus valmistua täällä. Meidän pitää tehdä viimeiselle vuodelle osaamisala valinta, ja oon jo ylä-asteelta asti tiennyt valitsevani lasten- ja nuorten hoidon ja huolenpidon osaamisalan. Suurin syy miksi ylipäätään hain opiskelemaan tätä alaa oli kyseinen osaamisala. Miulla oli selvä suunnitelma, jonka toteutumisen piti olla mahdollista täällä.

Sain viime vuoden lopulla viestin, että tätä osaamisalaa ei aloitetakkaan täällä. Viesti tuli marraskuussa, valinta piti tehdä tammikuussa. Tää tieto tuli miulle ihan puun takaa, ja tuntui jotenkin todella tyhjältä.

Joo, monet opettajat sanoi, että voin kyllä hakea sitten jatko-opiskelemaan valiten sen, mikä oikeesti kiinnostaa, mutta kun se ei oo miulle niin selvää vielä, mitä haluan tämän jälkeen. Miulla on muutamia suuntia ja vaihtoehtoja, mm. yhteen kuuluu välivuosi tai parikin. Jos päädyn esimerkiksi siihen, silloin sillä on merkitys, minkä osaamisalan oon käynyt.

Tiedän myös itseni tuntien, että jos oisin joutunut käymään jonkun osaamisalan vaan sen takia, ettei ollutkaan mahdollisuutta siihen, mihin halusin, en ois ollut motivoitunut. Oisin suoriutunut viimesen vuoden opinnoista paljon huonommin, kuin mihin pystyn. Oisin miettinyt sitä paljon, etten päässyt siihen, mihin olin suunnitellut, enkä ois jaksanut panostaa kunnolla.


Joulukuussa suunnitelma muuttui siihen, että muuttaisin Lahteen tätini luokse nyt juurikin kesällä. Hain Lahteen vaihtoa, opiskelemaan tätä kyseistä osaamisalaa, mutta en päässyt. Heillä oli täyttä, ja sain tietää tästä maaliskuun lopulla. Halusin uskoa, että pääsisin. Olin suunnitellut jo tulevaa ajatellen muuttoa, mutta se ei onnistunutkaan.

Meinasin luopua toivosta, mutta en luopunut. Tiesin, että jotain voi vielä tehdä, joten en halunnut antaa periksi, ennenkuin asialle ei ois voinut enää mitään.

Hain seuraavaksi Tampereelle, mutta sielläkin oli täyttä. Tämän jälkeen hain myös Vantaalle ja Espooseen. Nää oli viimeset kaupungit, joihin oisin voinut kuvitella muuttavani.


Oli huhtikuun viimeinen maanantai, olin todella väsynyt, ja istuin odottamassa fysioterapiani alkamista. Puhelin soi, ajattelin soittajan olevan jokin puhelinmyyjä tai vastaava, koska numero ei ollut ollenkaan tuttu. Vantaalta soitettiin, että miut on valittu heille opiskelemaan nyt syksyksi. Menin täysin lukkoon, enkä oikein sisäistänyt niitä sanoja. Pyysin häntä toistamaan uudestaan, koska tunne oli niin uskomaton. Olin ihan varma, että kuulin väärin tai jotain. Mutta niin siinä vaan kävi, sain opiskelupaikan.

Okei tämän jälkeen alkoi stressaus sitten asunnosta ja kaikesta muusta hoidettavasta. Pelkäsin tän mahdollisuuden kaatuvan vielä johonkin, enkä osannut oikein iloita asiasta. Halusin vaan tehdä nopeesti ja paljon töitä asioiden onnistumisen ja varmistumisen eteen.

Nyt, se on varmaa. Muutan Vantaalle parin kuukauden sisällä. Vielä muutama kuukausi sitten, ei ois käynyt mielessäkään, että asuisin siellä tänä vuonna. Oon kyllä miettinyt haluavani muuttoa johonkin sinne suuntaan, mutta en todellakaan ajatellut sen tapahtuvan tässä vaiheessa elämää.

Jotenkin uskomatonta ja outoa ajatella, miten vielä puoli vuotta sitten, muutto tässä vaiheessa toiseen kaupunkiin ei ollut käynyt mielessäkään. Marraskuun alussa olin vielä ihan varma, että asun täällä ainakin vuoden 2017 kevääseen.


Nyt uskallan iloita, ja olo on älyttömän huojentunut. Onnellinen ja rauhallinen. Kaikilla takapakeilla ja vastoinkäymisillä on ollut merkitys. Onneksi en luovuttanut, vaikka väsytti ja stressasi ihan älyttömästi.

Kun katson taaksepäin tätä viimeistä puolta vuotta, on ollut aika säätöä ja stressausta. Mutta kaikki kannatti, koska tässä sitä nyt ollaan. Hyväksymisilmoitus kädessä, valmistelemassa muuttoa.

12 kommenttia :

 1. Ihan mahtavaa! Onnea hirmusesti ja tsemppiä tulevaan :)

  VastaaPoista
 2. Hieno postaus, kirjoitit jotenkin ihanan avoimesti ja todenmukaisesti! Itse kärsin juurikin tällä hetkellä siitä tunteesta ettei ole mitään hajua mitä haluaa tulevaisuudeltaan, saatikka mitä haluaisi opiskella, mutta on jotenkin innostavaa ja inspiroivaa lukea muiden onnistumisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Kaikki on mahdollista ja on paljon mahdollisuuksia, joten kyllä ne siun tulevaisuuden tai opiskelun kiinnostuksen kohteet sieltä ajan kanssa sitten tulee, kunhan rauhassa antaa aikaa ja etsii inspiraatiota! :-)

   Poista
 3. Tää postaus oli tosi hyvin toteutettu! Onneks kaikki hässäkkä on takana ja sullakin selvemmät sävelet tulevaisuuden suhteen :-) tsemppiä sikana muuttoon ja muuhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aliisa <3 Ihan älyttömän stressaavaa hommaa ollut, mutta nimenomaan onneksi ne on nyt takana päin!

   Poista
 4. Oi miten jännittävää!! Tervetuloa Pk-seudulle (okok vaikkein itsekkään täällä periaatteessa enää asu.. :'-D) Tosi hyvä postaus!

  Janica K.

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtava homma,että pääsi opiskelemaan Vantaalle! :)) Itse muutin vuosia sitten uudelle paikkakunnalle ja tuntuihan se ensin vähän hurjalta, koska en ollut kuin kerran aikasemmin käynyt täällä. Rankinta oli ehdottomasti se, kun perhe ja ystävät jäi mutta kaikkeen kuitenkin tottuu ja onneksi on junat+autot sekä puhelimet keksitty. Sulla ei kuitenkaan sieltä Vantaalta ole edes niin paha matka Lappeenrantaa mitä mulla täältä Espooseen saatikka Luumäelle, joten ei hätää :D Ja saat varmasti kavereita koulusta joten en usko, että muutto sinsänsä niin pahalta tuntuu :)) nyt vaan paljon tsemppiä muuttoon ja tulevaan,kaikki menee varmasti hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä niin toivottu mahdollisuus! Muutto uudelle paikkakunnalle on aina todella iso muutos, mutta nimenomaan onneksi kaikkeen tottuu, kulkuvälineillä pääsee ja uusiin ihmisiin tutustuu :-) Kiitos paljon <3

   Poista
 6. Onnea kauheesti! <3 Mä oon kotoisin Vantaalta ja voin sanoa että ihana kaupunki, siihen tottuu äkkiä :-) Niinkuin muutoksiin yleensäkkin :-) Haaveilen sinne takaisin muuttamisesta tässä vuoden sisään :-P See ya there! ;-)

  xoxo,Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Oispa mahtavaa jos siekin pääsisit muuttamaan, nähdään todellakin!!

   Poista