SOCIAL MEDIA

perjantai 15. heinäkuuta 2016

HYVINVOINNIN MERKITYKSESTÄ

Hyvinvointi on niin laaja käsite. Ruokavalio, terveys, liikunta, ympäristö sekä ihmiset vierellä, omat ajatukset... Siihen sisältyviä juttuja on todella paljon, jotka vaikuttaa sen laatuun tavalla tai toisella.


Miun hyvinvoinnissa tärkeässä osassa on se, kenen kanssa vietän aikaa, kenet päästän miun lähelle. Huomasin sen todellakin kantapään kautta joskus, miten vääränlaiset ihmiset ympärillä vaikuttaa siihen todella negatiivisesti. En halua kokea sitä enää ikinä, ihmisiä ympärillä, kenen kanssa ei voi olla oma itsensä. Kenen seurassa omat haaveet on naurettavia, ja kenen kanssa on enemmän huonoja, kuin hyviä aikoja. Never again, sillä on liian suuri vaikutus onnellisuuteen.

Tärkeää miulle on myös se, että syön terveellisesti, liikun säännöllisesti ja nukun hyvin, noin pääpiirteissään. Mutta tää ei todellakaan tarkoita miulle sitä, etten koskaan poikkeaisi noista, että nuo ois pakkopuuhaa joka päivä. Miun mielestä pakottaminen asioihin, joita ei oikeesti oo pakko tehdä, ja jotka saa aikaan huonon fiiliksen, ei kuulu hyvinvointiin. Mitäs hyvinvointia se on, ettei tunnu hyvältä?


Ihan kaikista tärkeimpänä juttuna nään sen, ettei pakota itseään mihinkään, josta ei tuu onnelliseksi. Ei ota liian vakavasti. Treenaan kyllä yleensä sen viisi-kuusi kertaa viikossa, ja vaikka niitä tuleekin harvoin, mutta välillä niitä silti tulee, päiviä jolloin liikuntasuoritus ei vaan oikeesti huvita. Jos koen siitä olevan enemmän haittaa miun fiilikselle kuin hyötyä, en näe syytä sille, miksi en voisi välillä skipata. Itseäni varten liikun, ja jos en tunne siitä onnea, en tee sitä.

Syön terveellisesti, haluun nauttia ruoastani sekä saada siitä myös ravinteita. Fiilistelen aina todella paljon kaikkia uusia terveystuotteita ja kokeilen niitä, kehittelen reseptejä sekä herätän itseni joka aamu viherjuomalla. Ja harvoin, mutta kuiteskin joskus, ei huvita. Tulee hetki, kun pitkän hauskan illan jälkeen ystävien kanssa palataan rättiväsyneinä kämpälle, eikä millään jakseta edes kuoria banaania ja tekee vaan niin paljon mieli tilata jotain ruokaa. Noh, sitten tilataan. Tää muuten kävi juurikin viime viikonloppuna. He tilasivat pitsat, mie tilasin falafeleja valkosipuliperunoilla, syötiin, juoruttiin ja naurettiin illan tapahtumille. Ei se maailma niihin poikkeuksiin kaadu, jotka itselleen hyvällä omatunnolla sallii.


Tärkeintä on tehdä hyvällä fiiliksellä, kaikkea. Liikunta ja terveellinen ruokavalio on miulle elämäntapa, enkä koskaan koe pakottavani itseäni niihin tai niiden toteuttamiseen. Harvoin tulee hetkiä kun haluan niistä poiketa, mutta kun niitä tulee, annan sen hetken fiiliksen tehdä päätöksen. In the end, meillä kuiteskin on vaan just se hetki, eikä koskaan tiedä mitä tapahtuu.

Rentous, itselleen poikkeusten salliminen, hetkestä nauttiminen, onnellisuus. Itseään kiinnostavien ja omien juttujen löytäminen, sitten niiden toteuttaminen sillä tavoin ja sillä määrällä mikä tuntuu just niinä pieninä hetkinä hyvältä. Ne on miun mielestä ne kaikista olennaisimmat, sekä tärkeimmät palaset hyvinvoinnissa.

8 kommenttia :

 1. Mahtava teksti jälleen kerran sulta!♥ Hyviä pointteja ja ihanat kuvat susta :)

  VastaaPoista
 2. Ihana teksti, kaikki niin totta ja kuuluu munkin perjaattesiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aurora!! Kiva kuulla että siullakin on samanlaisia ajatuksia :-)

   Poista
 3. Ihana postaus ja paljon samoja ajatuksia kuin itsellä! Ei oo kauaa kun itse kirjoitin ''mistä mun hyvinvointi koostuu?'' -postauksen ja siellä samanlaisia juttuja :) Varsinkin tuossa alussa kun puhut, että hyvinvointiin ja onnellisuuteen vaikuttaa sen kenen kanssa pyörit ja voin niin allekirjoittaa tämän ja tuntuu tosi tutulle, mutta onneksi oon nyt voinut keskittää elämän niihin juttuihin ja ihmisiin, jotka saa mut voimaan hyvin! :) Ihana blogi sulla!

  https://m-stay-fresh.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon :-) Ja kiva kuulla että löytyy samanlaisia ajatuksia! Läheisillä on kyllä suuri vaikutus, ja sen ymmärtää vielä paremmin sen jälkeen kun on ollut niitä huonompiakin läheisiä ihmissuhteita :/ Mutta hyvä että siulla on nyt siut onnelliseksi tekevä ympäristö, se on tosi tärkeetä!

   Poista
 4. "Rentous, itselleen poikkeusten salliminen, hetkestä nauttiminen, onnellisuus. Itseään kiinnostavien ja omien juttujen löytäminen, sitten niiden toteuttaminen sillä tavoin ja sillä määrällä mikä tuntuu just niinä pieninä hetkinä hyvältä." --> mielestäni tuo kiteytti kyllä kaiken. Ihanaa kun kirjoitat tälläisiä syvällisempiä postauksia, missä tuot ilmi omia ajatuksiasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Linda, kiitos paljon <3 Kiva kuulla että tykkäät näistä tällaisista postauksista :-)

   Poista