SOCIAL MEDIA

keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

SUKLAA-KINUSKI RAAKAKAKKU (maidoton, sokeriton, vehnätön)

Noniin tässä nyt tulis sitä raakakakun reseptiä, jota lupailinkin postata teille matkan jälkeen! Tein tätä eilen miun kummilla meille ja muutamalle muulle, ja ainoa negatiivinen kommentti mitä tuli oli se, että kakkua oli liian vähän. Eikä tästä ainakaan meidän mielestä makeutta puuttunut. Hupeni kyllä nopeasti, pitää siis seuraavalla kerralla tuplata ainekset ja tehdä isompaan irtopohjavuokaan!

Pähkinöiden käyttö tässä riippuu vähän blenderin tehosta, eli jos tietää oman blenderin olevan todella tehokas, niin ei tarvitse liuottaa, mutta muuten kannattaa ainaskin pari tuntia antaa niiden liueta vedessä. Miun oma ei oikein kovia pähkinöitä blendaa, joten sen kanssa oon antanut pähkinöiden olla vedessä kolme tuntia ennen käyttöä. Mutta nyt tein kakun kummini blenderillä, joka sekoittaa hyvin kovatkin ainekset!

Kuvat on tällä kertaa vähän sellaiset nopeasti otetut, koska halusimme vaan päästä kakun kimppuun nopeasti. Mutta noh sisältö tärkein, ja tää kakku oli kyllä aivan ihana!


Mie tein tän kakun 20cm irtopohjavuokaan, eli jos on isompi vuoka, niin kannattaa luultavasti tuplata ohjeen ainekset!

Pohja:

1dl pekaanipähkinöitä
1dl cashewpähkinöitä
1dl kaurahiutaleita
1dl kookossokeria
3rkl kaakaovoita
hitusen vettä
1tl kanelia sekä ripaus suolaa

Kinuskikerros:

12 taatelia (mieluiten tuoretaateleita!)
2dl mulperimarjoja
0,25dl agavesiirappia
0,2dl vettä
1tl vaniljajauhetta sekä ripaus suolaa

Suklaakerros:

8 taatelia (mieluiten tuoretaateleita!)
3rkl kaakaojauhetta
4rkl kaakaovoita
2rkl kookossokeria
hitusen vettä
ripaus suolaa


Valmista ensin pohja. Sulata kaakaovoi vesihauteessa, pistä kaikki ainekset blenderiin ja sekoita niin tasaiseksi kuin haluat, itse halusin pohjaan vähän enemmän sattumia niin en blendannut ihan tasaiseksi. Lisää vettä hitusen pikkuhiljaa jos näyttää siltä, ettei ainekset sekoitu. Levitä sitten seos irtopohjavuokaan, ja laita pakkaseen odottamaan.

Sitten kinuskikerros, pistä kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Lisäile vettä samalla tavalla kuin pohjankin kanssa, jos ei meinaa sekottua. Ota sitten pohja pakkasesta, levitä seos sen päälle ja laita takaisin odottamaan.

Sitten viimeisenä suklaakerros. Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja sekoita blenderissä kaikki senkin ainekset tasaiseksi. Sama veden kanssa, lisäile hitusen jos ei meinaa sekoittua. Ota sitten keskeneräinen kakku pakkasesta, levitä seos päälle ja laita takaisin. Anna kakun olla pakkasessa ainakin 2-4 tuntia. Kakun vois myös tehdä illalla, ja antaa olla pakkasessa yön yli. Ota hetkeksi sulamaan ennen tarjoilua, ja kakku on valmis nautittavaksi!

4 kommenttia :

  1. Haha, voi että miten vesi herahtaa aina kielelle näitä sun reseptejä tutkaillessa! Tääkin kakku näyttää ihan hullun hyvältä :-)

    VastaaPoista
  2. Oi kun näyttää hyfvältä! Raakakakkkuja oon ihastellu vaikka kuinka pitkään, ja vieläkään en oo aikaiseksi saanut et kokeilis. Ehkä nyt ois hyvä hetki laittaa tää testiin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :-) Aijjaa no nyt pistä kokeiluun ihmeessä! :-D

      Poista