SOCIAL MEDIA

torstai 4. elokuuta 2016

RAHKA-JUUSTOKAKKU (maidoton, sokeriton, vehnätön)

Voi miten paljon juustokakkua on tullut pienempänä vedettyä. Se oli kyllä yks ehdottomia lemppareita, varsinkin siskoni tekemänä. Pyysinkin häntä monesti valmistamaan sitä, ja aina tuli vedettyä liian monta palaa. Myös yhdestä tietystä ravintolasta sai ennen viikonloppu-buffetissa aina juustokakkua, jonka takia oikeastaan suunnattiinkin sinne todella usein.


Muisteltiin tuota ravintolaa sekä niitä kakkupaloja, ja siitä tämä idea oikeastaan lähti. Tuli niin sellanen fiilis, että jotain samantapaista täytyy luoda. Ja kyllä, tämä tyydytti erittäin hyvin mielihalut, tuttuun tapaan tuli vedettyä överit. Tätä täytyy tehdä useammin.


Pohja:

2dl kaurahiutaleita
1dl hasselpähkinärouhetta
0,5dl kookossokeria
1tl kanelia
1tl kardemummaa
3rkl kookosöljyä (sulatettuna)
ripaus suolaa

Täyte:

1 purkki (150g) Oatlyn maustamatonta påmackan-levitettä
2dl soijarahkaa
1dl kookossokeria
1kpl kananmunaa
1tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa

vuoan voiteluun kookosöljyä, ja koristeluun jotain mieleistä, itse laitoin banaania sekä mulperimarjoja


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita sitten pohjan kaikki muut ainekset paitsi kookosöljy keskenään. Lisää kookosöljy ja sekoita hyvin. Voitele vuoka, ja levitä pohja siihen tasaiseksi. Sekoita sitten ensin keskenään johonkin astiaan Oatlyn levite sekä rahka. Lisää sitten sokeri, vaniljajauhe sekä suola ja sekoita hyvin. Sitten viimeisenä sekoita vielä kananmuna sekaan. Levitä seos varovasti pohjan päälle, koristele ja laita uuniin noin 40 minuutiksi. Ota valmis kakku pois, ja anna jäähtyä ainakin puoli tuntia ennen tarjoilua.

6 kommenttia :

  1. Tää kuulostaa niin sairaan hyvältä!! Ihania juttuja sun blogissa, pakko pistää muistiin :)

    VastaaPoista
  2. Oi nami!♥ Näyttää super herkulliselle :)

    VastaaPoista
  3. Miten tämä on sokeriton, kun lisätään 2dl kookossokeria? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatus siis on, ettei oo käytetty valkoista sokeria. Kookossokeri on paljon terveellisempää, eikä tee sellaista nopeaa nousua ja laskua energiassa niinkuin valkoinen sokeri tekee :) Toki otsikonkin ois voinut kirjoittaa tarkemmin, pahoittelut siitä!

      Poista