SOCIAL MEDIA

keskiviikko 3. elokuuta 2016

TREENAAMISESTA

Juttelin kerran yhden tyypin kanssa treenaamisesta, ja hän totesi, ettei hänen mielestään liikunnasta voi täysin nauttia vaan sen liikkumisen takia. Että siihen liittyis aina jotain ulkonäkökeskeistä. En tiedä, mutta voin ainaskin tämän hetkisillä omilla motiiveilla kumota tuon väitteen.

Eihän siinä todellakaan mitään väärää ole, jos on tavotteita, jos haluaa kehittyä ulkonäössä. Mutta en itse rehellisesti ajattele niitä asioita treenatessani, en enää. Oon joskus ajatellut, ja miulta katos sillon liikkumisen ilo. Siitä tuli enemmänkin stressi, ja pakkopuuhaa.


Oon harrastanut pienestä pitäen säännöllisesti liikuntaa. Tanssia 11 vuotta, joskus pesäpalloa, jalkapalloa sekä juoksua muutaman vuoden. Tanssin ohella oon käynyt muutaman vuoden kuntosalilla, sekä muina vuodenaikoina paitsi talvisin lenkkeilen. Kun liikuntaan tuli enemmän ulkonäköpaineita, keskityin liikaa siihen liittyviin juttuihin, ilo katosi. Pahinta oli kadottaa tanssiin liittyvä onnellisuus, rakastan sitä lajia. Se on osa miuta.

Pidin tietoisesti itselleni kuukauden liikuntakieltoa. Ei lenkkejä, ei tanssia, ei kuntosalia eikä mitään muutakaan. Halusin pienen breikin, jotta voisin huomata, palaako ne toisenlaiset motiivit, joilla saisin hyvää fiilistä takaisin. Takas sen onnellisuuden, jota treeni on tuonut. Ja joo, se palasi. Tuon tauon aikana, ikävöin todella paljon liikkumista. Huomasin taas sen, miten sillä on paljon enemmänkin merkitystä, kuin vaan se, miltä näytän. 


Kyllä mie välillä haluun nähdä jotain kehitystä, ja asetan tavotteita. Mutta suuntaan ne tavoitteet nykyään aina johonkin muualle kuin ulkoisiin tuloksiin. Otan tavoitteeksi, että jaksan tehdä jonkun tietyn määrän toistoja jollain painomäärällä, jaksan juosta vähän kauemmin tai muuta vastaavaa. Onhan se kivaa nähdä myös kropassa niitä tuloksia, mutta haluan luottaa siihen, miten hyvällä ruokavaliolla ja säännöllisellä liikunnalla se kehittyy. Tai jos ei kehity, niin ainaskin pysyy ihan tarpeeks hyvänä. Rakkaus omaa kehoa kohtaan katos sillon, kun en ollut tyytyväinen, ja tavoittelin koko ajan toisenlaista kroppaa. En halua kadottaa sitä enää. Liikunnan tuoma ilo on paljon tärkeämpi miulle, kuin se stressi ja paine, mitä se joskus toi.

Välillä tulee hetkiä kun ei niin innosta, mutta sillon täytyy vaan yrittää erottaa, onko kyseessä oikeasti skippauksen vai vaan pienen puskemisen paikka. Välillä pusken itseni treenaamaan, ja olenkin todella onnellinen siitä, että tein niin. Mutta välillä ei vaan oikeesti huvita, sillon en pakota itseäni mihinkään.


Kun löytää sen oman lajin joka kiinnostaa, ja on se, mitä haluaa tehdä, se on mahtavaa. Siitä kannattaa sillon pitää kii, ja säilyttää se hyvä fiilis, joka siitä tulee. Jos ei aina huvita vetää ihan niin täysillä, tai ei aina huvitakkaan tehdä ihan niin säännöllisesti, ei se mitään. Sellaisia kausia tulee. Miun mielestä, ei kannata ottaa turhia paineita tai stressiä.

4 kommenttia :

 1. Kiva lukee tänlaisia postauksia! Ihana et pystyt liikkumaan ja urheilemaan ilman paineita :-) mä uskon myös vahvasti tohon, että liikuntaan ei tosiaan tarvitse aina liittyä jokin ulkonäköön liittyvä juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aliisa <3 Joo kyllä se treenaaminen tuntuu vaan paremmalta kun ei tarvii miettiä, että sillä on pakko olla jotain ulkoiseen tulokseen olevia vaikutuksia :-) Kiva kuulla, että ajattelet myös noin!

   Poista
 2. Hyvä postaus. Mua on välillä alkanut rassaamaan esim. pyöräillessä ja hiihtäessä kilometrien laskeminen..joskus on kivaa vain mennä niin kauan kun hyvältä tuntuu, ihan sama tuleeko 50km vai 5 kilsaa täyteen. :D Jos ulkonäköön tulee jotain kohennusta liikunnan kautta se on tietty plussaa, mutta kyllä mua ajaa liikkumaan ihan muut seikat. Ihanaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo jos alkaa liikaa noita kilometrejä laskeskelemaan ja miettimään, niin siinä saattaa helposti unohtaa nauttia itse siitä tekemisestä! Ei ne matkan pituudet oo niin tärkeitä, vaan se fiilis minkä pyöräilystä ja hiihtämisestä saat :-) Ihanaa viikkoa hei siullekkin <3

   Poista