SOCIAL MEDIA

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

BANAANI-RAAKALEIVOKSET (maidoton, sokeriton, vehnätön)

Rakastan raakaleivoksia, ja niiden tekemisen helppoutta. Ja myös sitä, miten niiden valmistumista ei tarvitse olla niin sanotusti vahtimassa. Sillä aikaa, kun ne on pakkasessa, voi käydä esimerkiksi hoidettavilla asioilla tai tapaamassa kaveria, ja sitten kun saapuu takaisin kotiin, ne ovat valmiita. Tai sitten ne voi tehdä illalla ja laittaa yön ajaksi pakkaseen valmistumaan.


Rakastan myös banaaneja, ja syönkin niitä lähes joka päivä ihan vaan sellaisenaan. Välillä on kiva myös tehdä niistä jotain muutakin, ja nyt valmistin niitä käyttäen nämä raakaleivokset! Tuosta pohjasta tuli muuten mielestäni ihan tajuttoman hyvää. Kun maistoin sitä tehdessäni näitä, olisin syönyt mielellään seoksen ihan sellaisenaankin, kesken leivosten valmistamisen hahah. Tein kuiteskin ne loppuun, ja onneksi tein! Lopputuloksesta tuli vielä parempi, kuin vaan pohja pelkilteen.

Pohja:

1dl kaurahiutaleita
0,5dl mantelirouhetta
n. 0,5dl kookosöljyä (sulatettuna)
0,25-0,5dl agavesiirappia

Banaaniseos:

1dl cashewpähkinöitä (jos blenderin teho vaatii, niin liuota n. 2-4 tuntia ennen valmistusta)
2kpl banaania
n. 0,25dl agavesiirappia
hitusen jotain nestettä, esim. vettä tai mantelimaitoa
(jos löytyy, niin vaniljajauhetta 0,5-1tl) 


Valmista ensin pohja. Sekoita kaurahiutaleet ja mantelirouhe jossain kulhossa keskenään. Sulata kookosöljy vesihauteessa, ja lisää se sekä agavesiirappi kuivien aineiden sekaan. Sekoita hyvin, ja painele seos silikonisten muffinssivuokien pohjalle. Laita pohjat pakkaseen odottamaan siksi aikaa, kun valmistat toisen kerroksen. Laita banaaniseoksen kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Ota pohjat pakkasesta, levitä banaanikerros niiden päälle, koristele jollain jos haluat (itse ripottelin päälle mantelirouhetta) ja laita takaisin pakkaseen. Anna valmistua ainaskin 2-4 tuntia, tai anna olla pakkasessa yön yli. Ota sulamaan hetkeksi aikaa ennen syöntiä.

Lähetä kommentti