SOCIAL MEDIA

maanantai 3. lokakuuta 2016

MITÄ TULEVAISUUDEN MINÄSI TEKEE?

Välillä se katoaa, motivaatio. On niitä päiviä, kun ei haluais tehdä yhtään mitään, niin sen sohvalla makoilun ja netflixin katsomisen lisäksi. Tulee hetkiä, kun joidenkin asioiden tekeminen ei vaan yksinkertaisesti innosta ollenkaan. Nää on molemmat tosi ok, tällaisia fiiliksiä tulee.


Pyrin itse usein kuuntelemaan sitä omaa fiilistä silloin, kun se käskee ottamaan rennosti. Mutta joskus, jonkin tapainen ''motivaation puute''-kausi tulee pidemmäksikin aikaa. Silloin tiedän, kun sitä jatkuu kauemmin, ettei miun enää pidä vaan sallia sitä ja jäädä sinne sohvalle, olemaan tekemättä velvollisuuksia tai muita asioita. Asioita, joiden kuitenkin haluan tulla tehdyksi.

Joskus, joinakin hetkinä, myö tarvitaan jotain pieniä syitä jatkaa eteenpäin, niin sanotusti pientä ''potkua'', saadakseen takaisin sen kadonneen tekemisen ilon ja motivaation.


Silloin, kun miulla hiipii tällainen kausi luokse, ja haluun siitä eroon, haluun palata olemaan aktiivinen ja saamaan aikaiseksi juttuja velvollisuuksien ja tavotteiden eteen, ja ylipäätään tekemään asioita hyvällä fiiliksellä, pysähdyn ja kysyn mielessä itseltäni: ''Mitä miun tulevaisuuden minä tekee? Missä nään itseni, missä haluun olla?''.

Otetaan esimerkiksi nyt ihan pieni arjen juttu. Halusin todella pitkään, monta vuotta ottaa tavaksi sen, että tekisin kahdesti viikossa puhdistavan naamion kasvoilleni. En koskaan saanut sitä aikaiseksi. Kyseessähän oli vaan tosi pieni juttu, jonka helposti ois saanut johonkin mahdutettua? Noh, en vaan koskaan löytänyt sitä tarpeeksi motivoivaa syytä.

Sitten joskus pysähdyin, ensimmäisiä kertoja silleen oikeesti miettimään, että miltä näyttää ''tulevaisuuden minäni'' elämä. Miltä haluan, että miun arjessa on sisältönä? Kun ajattelen sitä, yksi asia, joka miun mieleen tulee, on juurikin tämä - puhdistavan naamion tekeminen. Haluun, että se on osa miun rutiineja. Uskon sen olevan miulle hyväksi, ja oon huomannut välillä satunnaisesti tehtynä, miten naamion jälkeen olo on aina tosi hyvä ja raikas.


Sen jälkeen, mie oon tehnyt sen puhdistavan naamion, kahdesti viikossa. Ja tuntuu muuten älyttömän hyvältä. Ylipäätään tuo viikottainen teko mutta myös se, miten oon saanut sen osaksi arkea. Miten vihdoin sain sen osaksi rutiineja. Vaikka kyseessä pieni juttu onkin, niin sillä on iso merkitys. Se on osa sitä arkea ja elämää, jonka nään tulevaisuudessa.

Ja just niistä pienistä osista, muodostuu sitten se kokonaisuus.

2 kommenttia :

 1. ihana postaus! Ja oon samaa mieltä että pienillä jutuilla on iso merkitys :)

  pinnjapauliina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Kiva kuulla, että aattelet samalla tavalla! :)

   Poista