SOCIAL MEDIA

lauantai 8. lokakuuta 2016

TYKKÄÄ LAITTAUTUA - ON PINNALLINEN?

Vaatteet on kivoja. Tykkään kierrellä kaupoilla, erilaisten vaatekappaleiden yhdistely sekä asujen luominen on ihanaa, ja siinä pääsee toteuttamaan itseään. Meikkaamisesta tulee hyvä fiilis, ja rakastan huulimeikkejä, etenkin tummia, kylmiä sävyjä. Niistä miun mieleen olevia tulee metsästettyä, ja siitä tulee tosi hyvä fiilis, kun sellaisen saa käsiin.

Tekeekö se ihmisestä pinnallisen? En sanois niin. Tai siis, mitä sitten, vaikka tykkää laittautua, uusista huulimeikeistä tulee onnellinen fiilis tai kaupoilla kiertely saa rentoutumaan? Sillä ei oo mitään tekemistä sen kanssa, mitä esimerkiksi katsoo muissa ihmisissä tärkeäksi, tai mitä on arvot elämässä. Sillä ei välttämättä oo mitään tekemistä pinnallisuudesta luonteenpiirteenä tai ajatusmallina.


Meillä kaikilla on asioita, jotka tuntuu omilta jutuilta, ja joiden parissa tykkää viettää aikaa. Joku tykkää sisustaa tai neuloa, joku tykkää paljon jostain tietystä urheilulajista, rakastaa taidetta tai jotain ihan muuta.

Vaatteet ja laittautuminen on yhtiä niitä juttuja, joita itse tykkään vapaa-ajallani tehdä. Tunnen oloni todella hyväksi huulipuna huulilla ja lemppari vaatteet yllä, mutta myöskin ilman niitä. Ei miun elämä niistä riipu, vaikka haluankin niiden parissa olla.

Rakastan myös ihan älyttömästi pitää huolta siitä, että syön terveellisesti, ja muutenkin omasta terveydestä huolehtiminen on miulle tärkeää. Oon muutamaan otteeseen kuullut, miten ne ei sovi yhteen - pinnallisista asioista tykkääminen sekä itsensä ehostaminen, ja siinä samalla sisäisen kauneuden tärkeimpänä pitäminen sekä kiinnostus terveydestä ja henkisestä hyvinvoinnista.

Paita - Zara / Takki - Zara / Hattu - H&M / Kengät - K-Kenkä / Housut - Zara

Mutta, mitenniin ne ei sovi yhteen? Miks en vois tykätä pinnallisista jutuista ja laittautumisesta, samalla kun pidän luonnetta ja terveyttä yhtinä tärkeimpinä juttuina? Nää palaset keskenään luo just sitä kokonaisuutta, omalta tuntuvaa henkistä hyvinvointia, eikä siinä oo miun mielestä mitään sääntöjä, mitkä siihen pitäis kuulua. Tai mitkä ei vois kuulua sinne yhdessä.

En koskaan vaadi muissa samanlaisia piirteitä, enkä tuomitse ketään, tai valikoi elämääni ihmisiä ulkonäkönsä perusteella, tai sen perusteella, millä tavoin laittautuu. Ulkokuori on kuitenkin vaan ulkokuori, sisin kertoo kaikista eniten. Ihan sama, kiinnostaako vaatteiden värien yhteensopivuus, kulmakarvojen täydellisyys tai oman kropan koko. Tärkeintä miun mielestä on se, minkälainen luonne, käytös, ajatukset sekä arvot on.

Ketään kohtaan ei pitäis luoda huonoja ennakkoluuloja tai leimoja vaan sen perusteella, miltä toinen näyttää. Ei se kerro toisesta oikeastaan mitään. Se, miltä ulospäin vaikuttaa, ei aina välttämättä vastaa lähellekkään sitä, mitä oikeesti on.


On niin paljon kivempaa, kun antaa muiden tehdä niitä omia juttujaan, ja tulla onnelliseksi just niistä asioista, mistä tulee. Pukeutua, ja laittautua niinkuin haluaa. Ilman tuomitsemista, ja johtopäätöksiä siitä, millainen ihmisenä on niiden perusteella. Ne on vaan niitä juttuja, mitä jokainen valitsee itse näyttää muille. Ja kaikki ei oo aina sitä, miltä näyttää.

6 kommenttia :

 1. Huippu hyvä teksti, oon ihan samaa mieltä! :) Harmittaa ne ennakkoluulot mitä joillakin on laittautuvia ja enemmän pukeutumiseen panostavia kohtaan, luulen että osasyy siihen ajattelutapaan on myös kateus :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos ihana <3 Niin harmittaa, ja joo voi olla! Ja oli syy mikä tahansa, niin on se tosi turhauttavaa, että sen perusteella leimataan pinnalliseksi tai muuta vastaavaa! Koska eihän se sitä tarkoita :)

   Poista
 2. Oon niin samaa mieltä sun kanssa! Ulkonäkö ei kerro ihmisestä kaikkea. Aivan ihana postaus ♥

  E.K.S.
  https://eks-katariina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että siulla on samanlaisia ajatuksia! Jep ei kerro, se on loppujenlopuksi se asia, joka kertoo vähiten. Kiitos paljon <3

   Poista
 3. Upea asukokonaisuus!

  Ja oon kyl samaa mieltä, se ei ihmisestä tee tyhmää/bimboa/pinnallista/feikkiä jos tykkää panostaa itteensä. Hassua, kun sitten jos et sijoita itseesi etkä laittaudu, niin silloinkaan ei ole hyvä vaan olet resuinen ja rähjäinen ja vähän jopa ällökin :'D Niin se vaan menee ettei kaikkia yksinkertaisesti pysty miellyttämään. Hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon!! Joo nimenomaan, välillä tuntuu, ettei joillekkin mikään oo hyvä.. :D Ei pystykkään miellyttämään, siks onkin parasta tehdä just mitä haluaa ja laittautua miten haluaa <3 Ei se oo itseltään pois, jos joillekkin ei kelpaa sellaisena kuin on!

   Poista