lauantai 26. marraskuuta 2016

NYHTÖKAURA-BATAATTIVUOKA (maidoton, vehnätön)

Helpot, yksinkertaiset ja lämpimät ruoat on tässä viime viikkojen aikana kuulunut lähes jokaiseen päivään - varsinkin kun ollaan nyt opiskelujen puolesta työelämässä päiväkodeissa, ja kun tuolla ulkona seisoskelee pari tuntia välillä sateessa ja välillä pakkasessa, niin kyseisen tyyliset ruoat käy paremmin kuin hyvin. Ja niinkuin kaikki on varmasti kuullut jo useaampaankin otteeseen monen suusta sanottavan - väsymys iskee paljon aikaisemmin ja nopeammin tähän aikaan vuodesta. Siispä kaikki helposti valmistuva on parasta just nyt.

Etenkin erilaiset vuokaruoat on miun mieleen, nimenomaan niiden helppouden takia. Pilkkoo, maustaa ainekset ja laittaa vaan vuokaan - ja kiitos helppojen pakastesekoitusten, pilkkomistakaan ei tarvitse olla paljoa, jos ei huvita! Näissä saa myös tehtyä helposti erilaisia settejä, muuttamalla ihan vaan yhtäkin ainesosaa.

Ja kun näin yksin asuu, niin valmiista annoksesta riittää useammalle päivälle. Niinkuin tästä reseptistä, joka tässä postauksessa on, riitti miulle kolme suht isoa annosta - parina päivänä ei siis tarvinnut kuin vaan lämmittää ruoka jääkaapista, ja hyvältä maistuva setti oli valmis!


Montaa erilaista vuokaruokaa on siis tullut viime aikoina tehtyä, mutta tästä kyseisestä on muodostunut yks lemppareista. Tätä on tullut tehtyä itseasiassa eniten - koska bataatti ja nyhtökaura. Niiiin suurta rakkautta.

Nyhtökaura-bataattivuoka:

1 keskikokoinen tai iso bataatti
n. 200g uunijuuressekoitusta (miulla oli pussi, joka sisälsi porkkanaa, lanttua sekä palsternakkaa)
n. 1,5rkl oliiviöljyä
haluamiasi mausteita (itse käytin oreganoa, basilikaa sekä paprika- ja valkosipulijauhetta)
1 paketti eli 250g nyhtökauraa

 
Laita ensin uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota sitten juuressekoitusta johonkin astiaan sulamaan sen verran, kuin käytät. Pese, kuori halutessasi sekä pilko bataatti sillä aikaa mieluisiksi palasiksi/kuutioiksi. Laita pilkottu bataatti ja juurekset johonkin pussiin (esim. iso minigrip- tai pakastepussi) tai astiaan, lisää öljy sekä mausteet ja sekoita hyvin. Levitä vuokaan, ja laita uuniin n. 20-25 minuutiksi.

Ota sitten vuoka pois uunista, lisää nyhtökaura - mie käytin valmiiksi maustettua (tomaatti, savupaprika ja lehtipersilja pakettia), mutta jos käytät maustamatonta, niin mausta nyhtökaura halutessasi jollakin. Laita sitten vuoka vielä takaisin uuniin n. 5 minuutiksi, jonka jälkeen tämä setti on valmis syötäväksi!

6 kommenttia:

  1. Nam nam nam, tata aion tehdä!! Ja ihana ulkoasu blogillasi <3

    VastaaPoista
  2. OI NAM <3 oon nythökauraa syönyt vaan kaks kertaa ennen, mutta nyt on ehkä pakko ostaa jotta saan tän reseptin testiin!

    http://the-happiness-theory.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin hei siun pitää syödä sitä lisää!! Tää on kyllä kiva resepti - helppouden ja yksinkertaisuuden takia. Ja tietysti sen, että maistuu hyvältä <3

      Poista