SOCIAL MEDIA

maanantai 28. marraskuuta 2016

TYYLISTÄ JA LEMPPARI JUTTUJA ASUISSA VUONNA 2016

Meni useampi vuosi niin, etten oikeastaan sen kummemmin miettinyt, mitä puen päälle. Tai no mietin - lähinnä sitä, että jos vaate oli ihan kiva ja mukava niin puin sen päälleni. Kuljin paljon ihan vaan jossain perus huppareissa ja farkuissa tai treenihousuissa. Tai sitten toppi ja neule-yhdistelmässä hupparin sijasta. Ei sen kummemmin tyyliin tai pukeutumiseen panostaminen innostanut. Tai no, kyllä jonkun verran olis innostanut, mutta ajattelin silloin, etten oikein tiedä, miten pitäis pukeutua.

Ja siinä ehkä se isoin juttu, missä on mennyt pieleen. ''Miten pitäis pukeutua''-ajattelu. Eihän sellaista ole edes olemassakaan? Jotain tiettyä kaavaa, joka on se oikea tapa pukeutua. Jotain tyyliä, joka olis se kaikista parhain mahdollinen tai kaikista hyväksyttävin.


Tyyli on niiin henkilökohtainen asia. Sen kanssa ei kannata lähteä miettimään, että onkohan tarpeeksi kiinnostava tai trendien mukana. Onkohan värit ''oikein'' yhdistetty, hyvät materiaalit tai muut vastaavat jutut kondiksessa. Nää ajatukset voi samantien unohtaa - tai ainaskin jättää ne huomiotta, ja pistää just sitä päälle mikä tuntuu, ja näyttää omaan silmään hyvältä.

En koe vieläkään olevani jotenkin todella tietoinen tyyleistä ja trendeistä, tai että pukeutuisin mitenkään erityisen mielenkiintoisesti, mutta oon alkanut miettiä pukeutumista tän vuoden aikana enemmän.

Tykkäsin myös tavallaan siitä, kun vedin aina vaan jotain vaatekaapista ja en sen kummemmin kiinnittänyt huomiota asiaan, mutta olin myös jonkun verran epävarma. Mietin, mitäköhän muut ajattelee, jos pukeudun välillä eri tavalla, kuin ehkä ''muka pitäisi''. Mitä jos joku ajattelee, että näytän hölmöltä. Mutta tän vuoden aikana, oon päästänyt siitä ajatuksesta täysin irti. Puen just sitä mitä haluan - oli se sitten sen hetken trendeistä poikkeavaa, ''tylsää'', väärin yhdisteltyä, yliampuvaa tai mitä vaan.

Ja tästä, miten nykyään ajattelen tyylistä ja pukeutumisesta, miten en ole enää ollenkaan epävarma sen suhteen, tykkään tooosi paljon enemmän.

Koska tärkeintä on olla itse tyytyväinen. Tuntea olonsa itsevarmaksi. Että tykkää siitä, mitä peilistä näkee. Muiden katseilla ja ajatuksilla ei oo väliä. Miun mielestä, kaikista upeinta on se, jos ihmisestä välittyy varmuus. Se, jos kantaa itsensä ylpeydellä.


Mutta, tarkoitus oli nyt vielä tähän loppuun mainita muutamia juttuja, jotka on tän vuoden aikana ollut sellaisia juttuja, mitä oon tykännyt pukea useasti päälleni. Kohta vaihtuu marraskuusta joulukuuksi, ja sitten vuosi 2016 muuttuukin vuodeksi 2017 - joten ajattelin tämän ajankohdan olevan ihan hyvä tällaisten juttujen kokoamiselle!


Poolopaidat, varsinkin sellaiset isot ja pehmeät, mutta myös niiden lisäksi cropatut turtleneck-paidat.

Millä nimellä noita housuja pitäis kutsua, jotka näkyy tuossa yläpuolella olevassa kuvassa? En oikein tiedä vieläkään, mutta noh, ystäväni sanoi noita ''liehuhousuiksi'', joten kulkekoot nyt sillä nimityksellä.


Takeista kaksi sellaista mallia, joille en oo ennen sen kummemmin lämmennyt, bomber- ja pörrötakit. Ja tietenkin myös ikuinen suosikki, nahkatakki.

Ja nahka muutenkin, nykyään nahkahanskat, -reput ja -housut on miellyttänyt paljon.


Kengissä teräväkärkiset ballerinat, perus Converset sekä ylipolven saappaat.

Lähes kokomustat asut pienillä värillisillä yksityiskohdilla, esim. paidassa jotain muuta väriä ja valkoiset nauhat kengissä.


Erilaiset hatut ja lippikset - ja etenkin tuo hattu, joka näkyy yllä olevassa kuvassa. Siskoni sanoi sen tuovan mieleen Kippari-Kallen, ja pari ystävääni sanoi tuon olevan ''junatäti-hattu''. Itse en oikein tiedä millä nimellä tuota kutsuisin, mutta sen osaan sanoa, että tykkään tuosta älyttömästi. Olin yhtä hymyä koko loppupäivän sen jälkeen, kun kiikutin kyseisen yksilön kassalle ja sain laittaa sen ensimmäistä kertaa päähäni!

4 kommenttia :