SOCIAL MEDIA

lauantai 17. joulukuuta 2016

15x TÄN VUODEN AIKANA TAPAHTUNUT

Tasan viikko jouluaattoon, ja tasan kaksi viikkoa vuoden viimeiseen päivään! Yleensä vuoden lopussa miusta tuntuu siltä, että vuosi on kulunut nopeasti, mutta tällä kertaa oikeastaan ei - tuntuu siltä, kuin jotkut alkuvuodesta tapahtuneet asiat olisivat jo ainaskin yli vuoden vanhoja juttuja. Tämä vuosi on siis tuntunut ''pitkältä'', mutta ei mitenkään tylsällä tai huonolla tavalla. On vaan tapahtunut paljon kaikenlaista, ja isojakin muutoksia.

Ja koska vuosi alkaa olla lopuillaan, on jo hyvä hetki vähän pohtia kulunutta vuotta ja sitä, mitä tän aikana onkaan tapahtunut. Kokonaiseen vuoteen mahtuu paljon asioita, mutta kokosin tähän nyt joitakin juttuja. Sellaisia, jotka tulivat ensimmäisenä mieleen, kun aloin pohtia vuotta 2016. 


... Kokeilin ensimmäistä kertaa joogaa, ja rakastuinkin siihen heti ensimmäisellä kerralla. Huolsin myös kehoa paljon enemmän, kuin ennen oon muun urheilun ohella tehnyt. Esimerkiksi ihan vaan venyttelemällä säännöllisemmin.

... Sain lähetteen lääkäriltäni fysioterapiaan selvästi arkea häiritsevien selkä- ja hartiajumien takia, ja kävin fysioterapiassa muutaman kuukauden ajan säännöllisesti joka viikko. En edes muistanut, miltä tuntui se, kun selkä ja hartiat eivät tuota ongelmia tai kipuja. Enkä ollut ajatellut, että fysioterapia voisi tehdä noin hyvää - olo oli ja on ollut niin paljon parempi.

... Oon uskaltanut ottaa enemmän riskejä ja tehdä sellaisia juttuja, jotka ei oo tuntunut helpoilta tai ehkä niin tutuilta ja turvallisilta, sekä vähentänyt turhaa jossittelua.


... Aloitin viimeisen vuoden lähihoitajaopinnoissani, ja ennen sitä tein keväällä valinnan erikoistumista varten. Niinkuin olin ajatellutkin useamman vuoden, valinnaksi tuli lasten- ja nuorten hoito ja huolenpito. Ja vaikka aluksi näyttikin siltä, ettei tämä onnistukkaan, niin useamman kuukauden stressin ja valintojen pohtimisen jälkeen se olikin mahdollista.

... Ja tuon valinnan seurauksena tapahtuikin se tähän mennessä yksi elämäni suurimpia muutoksia - muutto ensimmäistä kertaa yksin, ja samalla muutto ensimmäistä kertaa toiseen kaupunkiin. Yksin uuteen paikkaan muuttaminen olikin vaikeampaa ja henkisesti rankempaa, kuin olin ajatellut sen olevan, mutta tällä hetkellä pystyn rehellisesti sanomaan, etten oo koskaan ollut yhtä onnellinen siitä, missä olen. Tunnen täällä olevani paljon enemmän kotona, kuin edellisessä kaupungissa.

... Aloitin tän blogin kirjoittamisen, ja löysin sitä kautta useammankin uuden intohimon -  kirjoittaminen, valokuvaaminen, kuvien muokkaaminen, leipominen sekä ylipäätään kiinnostus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin on vaan vahvistunut tän blogin myötä. En osais enää kuvitella elämää ilman tätä.


... Kävin ulkomailla kaksi kertaa, ja molemmat olivat ensimmäisiä kertoja kyseisissä paikoissa - Englanti sekä Viro. Tallinnan päiväristeily siskoni kanssa (en tosiaan tiedä, miksen oo aikaisemmin saanut aikaiseksi käydä Virossa), sekä neljän päivän matka Lontoossa siskon ja isän kanssa. Rakastuin etenkin tuohon Lontooseen. Olen ihan varma siitä, ettei tuo ollut viimeinen kerta, kun sinne menen. Siellä oli jotenkin niin kiva tunnelma sekä ympäristö, ja niin hyvät mahdollisuudet terveellisesti syömiselle. Ruoka olikin yks matkan kohokohtia. ♥

... Oon uskaltanut enemmän tehdä just sitä, mikä tuntuu hyvältä, ja kuunnellut omaa fiilistä. Ymmärtänyt taas vielä enemmän, miten loppupeleissä vaan sillä, mitä itse ajattelee, on se merkitys. Sillä, että on itse tyytyväinen itseensä ja siihen mitä tekee.

... Tein töitä hyvinvointikahvilassa, joka oli miulle sanoinkuvaamaton mahdollisuus. Se oli yks sellainen juttu, jota oon ajatellut paljon ja unelmoinut, enkä osannut edes kuvitella sen toteutuvan siinä vaiheessa, missä se toteutui. Tein sen lisäksi myös lastenhoitoa keikkaluontoisesti, josta tykkäsin paljon!


... Tajusin ja opin kokemuksien kautta sen viimein oikeesti, että monenlaiset jutut voi olla mahdollisia, vaikka ne tuntuiskin mahdottomilta. Kunhan vaan jaksaa yrittää, panostaa ja luottaa itseensä.

... Hankin ensimmäistä kertaa ripsienpidennykset, vaikka aina ennen sitä sanoin, etten koskaan haluaisi niitä. Otin ne maaliskuussa, ja edelleenkin huollan niitä. Kyllä ne vaan helpottaa arkea paljon, sekä tykkään muutenkin siitä, miten ne korostaa silmiä ja muutenkin kasvojen ilmettä. Kiinnostuin sen lisäksi myös enemmän kasvojen hoidosta, ja siirryin joissakin meikeissä sekä hoitotuotteissa luonnonkosmetiikkaan.

... Oon tutustunut uusiin, ihaniin ja mahtaviin ihmisiin, joista osasta on tullutkin todella läheisiä ja tärkeitä ystäviä.


... Aloin syödä vegaanisesti, ja oon edelleenkin vaan niin tyytyväinen siihen muutokseen. En tiedä onko tämä lopullinen muutos, mutta tällä hetkellä tuntuu oikeelta, ja se on kaikista tärkeintä.

... Ostin pitkän harkinnan jälkeen vihdoin uuden kameran (itseasiassa eilen meni tilaukseen, ja saapuu ensi viikolla!!), ja tästä oon aivan super onnellinen. Miulla on ollut sama kamera melkein 6 vuotta, ja kyllä se toimii edelleen, mutta oon sen verran jo kehittynyt tuossa 6 vuoden aikana, ettei valokuvaaminen oo tuonut enää sellaista iloa, mitä se toi ennen. En malta odottaa kameran saapumista, saan varmasti taas niin paljon uutta, ihanaa ja inspiroivaa fiilistä valokuvausta kohtaan!

... Itsenäistyin älyttömän paljon. Paljon enemmän, kuin oisin osannut muutama vuos takaperin kuvitella. En todellakaan ois ajatellut olevani nyt tässä pisteessä, monen asian kohdalla. Ja sen takia oon niin ylpeä itsestäni. Itseään ja omia saavutuksiaan pitää muistaa arvostaa.

8 kommenttia :

 1. Kuulostaa antoisalta vuodelta <3 Mun mielestä on ihanaa aloittaa uusi vuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollutkin! Niimpä, oon samaa mieltä siun kanssa <3

   Poista
 2. Sun blogi pääsi suosikkeihini mun linnkka blogisi- postauksessa! Saanko käyttää esittelypostaukseesa muutamia blogisi kuvia? :)

  VastaaPoista
 3. Ihana ihana blogi! Musta tui sun uusi lukija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihana oot sie!! Kiva kuulla, toivottavasti tykkäät jatkossakin ja tervetuloa <3

   Poista