SOCIAL MEDIA

torstai 15. joulukuuta 2016

MITÄ LÖYTYY AINA KUIVAKAAPISTANI OSA 1/2 - SUPERFOODIT JA TEET

Huomaan kaupassa käydessäni aina välillä alitajuisesti itseni katselevan, mitä muiden ruokakärryistä ja koreista, tai kassahihnalta edessä olevalta löytyy. Ihan vaan mielenkiinnosta - tykkään myös keskustella muiden ruokatottumuksista ja ruoasta ylipäätään. Lähipiirissäni vitsaillaankin välillä siitä, kun saatan usein kysellä erilaisia juttuja ruokatottumuksiin liittyen, esimerkiksi mitä toinen on syönyt aamupalaksi tai mitä ostaa useimmiten kaupasta kotiinsa.

Tämän takia ajattelinkin toteuttaa tällaisen kaksiosaisen postauksen, jossa kerron, mitä löytyy aina miun kuivakaapista. Kun kyseiset jutut loppuu, lähtee seuraavalta kauppareissulta poikkeuksetta samaa tavaraa mukaan. Toki nämäkin välillä muuttuvat, mutta nyt esimerkiksi nämä mitä tässä mainitsen, on useamman vuoden jo löytynyt aina kaapista. On siis todellakin muodostunut vakkareiksi keittiössä! Ajattelin myös mahdollisesti toteuttaa postauksen, jossa kertoisin, mitä juttuja löytyy aina miun jääkaapista.

Mites teillä, onko jotain tiettyjä vakkareita keittiön kaapeissa, vai vaihteleeko paljonkin vai eikö tule sen kummemmin ajateltua asiaa?


Chia-siemenet

Näitä tulee oikeastaan käytettyä päivittäin - laitan joka ilta noin 1rkl chia-siemeniä liukenemaan veteen yön yli, ja aamulla lisään puuron sekaan. Kiinnostuin näistä silloin enemmän, kun luovuin maidosta ja aloin miettiä muita kalsiumin lähteitä, ja chia-siemenistähän sitä saa ihan kivasti. Niissä on myös paljon kuitua ja proteiinia, jonka takia otin ne myös käyttöön jokaiseen aamuun. Pitää hyvin nälkää poissa ja kivaa lisäenergiaa aamuihin!

Chlorella-jauhe

Mainitsinkin tällä videolla, miten tämä jauhe kuuluu myös jokaiseen päivään, niinkuin chia-siemenetkin. Juon joka aamu lasillisen tätä (1-2tl jauhetta ja kylmää vettä, välillä myös limeä tai sitruunaa) koska onhan tuossa paljon kaikenlaisia vitamiineja, ja tykkään siitä fiiliksestä, mikä miulle tulee sitä juodessa. Kuinka terveelliseltä tuntuu juoda aamulla lasillinen ihan vihreää juomaa, jonka tietää olevan ravinnerikasta levää? Tulee pelkästä tiedostamisesta hyvä fiilis!

Kookosöljy

Paistamiseen, smoothien sekaan, raakaleivontaan, muuhunkin leivontaan ja monenlaiseen käyttöön! Monipuolisuutensa takia tätä aina löytyykin. En tiedä miksi, mutten oo koskaan käyttänyt kookosöljyä muuhun, kuin ruoanlaittoon - vaikka täähän on todella tunnettu muustakin. Vaikka esimerkiksi siitä, että meikit saa puhdistettua. Oon useasti kyllä ajatellut, mutten vaan oo saanut aikaiseksi. Pakko kyllä kokeilla joku päivä!


Raakakaakaojauhe

Rakastan puuroa, johon lisään agavesiirappia, kanelia ja tätä kyseistä jauhetta, aamujen luksusta. ♥ Myös terveellisempään kaakaoon erittäin hyvä, smoothien sekaan, tuorepuuroon, tai erilaisiin suklaisiin leivonnaisiin! Kiinnostuin tän käytöstä, kun tajusin, että suklaisia juttuja voi nauttia terveellisestikkin, juurikin tämän avulla. Runsas määrä antioksidantteja sekä magnesiumia, ja siinä sivussa muutakin (esimerkiksi sinkkiä). Kuumentamallahan suurin osa ravintoaineista katoaa, mutta koska kyseessä on raakajauhe, niin kaikki on vielä tallella, paitsi tietenkin jos käyttää tätä niin, että kuumentaa. Parempi vaihtoehto tosin silloinkin, kuin jokin perus sokerinen kaakaojauhe!

Kookossokeri

Kun valkoinen sokeri katosi kotikäytöstä, tuli käyttöön agavesiirappi, stevia ja kookossokeri - eikä mitään muuta makeuttajaa oo lähtenyt sen jälkeen kaupasta kotiin. Ja näihin oon ollut super tyytyväinen. Kookossokeri on sellainen, jota käytän eniten leivonnassa.


Uni-, valkoinen- sekä vihreätee

Näistä kolmesta löytyy aina jonkinlainen paketti, koska juon teetä päivittäin. Valkoista ja vihreää vuorotellen fiiliksen mukaan, ja uniteetä joka ilta, juuri ennenkuin menen pesemään hampaat ja käyn nukkumaan. Tällä hetkellä onkin kaikki samalta merkiltä, mutta tuon kyseisen merkin teet on todella hyviä! Tällä hetkellä miulla ei oo miun ylivoimaista lempparia, mutta mintun makuinen valkoinen tee tältä Clipper-merkiltä on parasta, ja sitä ostankin varmasti seuraavaksi paketiksi.

2 kommenttia :

  1. Ihan supermielenkiintoinen postaus! <3 Multa löytyy kanssa chian siemeniä ja kookosöljyä! Tosin kookosöljyä käytän eniten itsetehdyssä kosmetiikassa! :D Samat teet löytyy myös multa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitos paljon! <3 Joo täytyis itsekkin saada kyllä viimein kokeiluun itsetehdyssä kosmetiikassa, on varmasti siinäkin hyvä :D Ja kiva kuulla, teetä on aina kiva olla saatavilla!

      Poista