SOCIAL MEDIA

keskiviikko 25. tammikuuta 2017

6x SARJA-SUOSITUSTA

Oonkin täällä blogin puolella maininnut, etten oo mikään elokuvien katselija. Joitain poikkeuksia tietenkin on, mutta yleisesti ottaen en hirveästi pidä niistä. Elokuvan juoni joko etenee miun mielestä liian nopeasti, on kyllästyttävää, tai en yksinkertaisesti pysy perässä tai ei pysy mielenkiinto yllä edes yrittämiseen. Niiden ''lyhyen'' keston takia, kun vertaa esimerkiksi sarjoihin.

Niissä kerkeää olemaan monta juonen käännöstä, asiat kerrotaan pidemmän kaavan mukaan ja kerkeää tapahtumaan kaikenlaista, joka saa miun mielenkiinnon paljon paremmin pysymään yllä.


Vaatii tosin sarjoissakin paljon, että jaksan katsoa kokonaan alusta loppuun. Oon jotenkin tosi vaativa niiden suhteen (sama juttu kirjojen ja elokuvien suhteen), ja jos en oo 100% tyytyväinen kaikkeen, jätän kesken. Tämän takia katsonkin useasti samat sarjat uudestaan läpi, koska jaksan harvoin etsiä uusia. Tosin sitten kun löydän jonkun erittäin hyvän, saatan koukuttua hitusen liikaakin siihen.

Saatan vaan unohtua jossain vaiheessa päivää moneksikin tunniksi telkkarin äärelle huomaamatta ajankulua, ja tätä kestää yleensä useamman viikon putkeen. En edes halua tietää, kuinka paljon oon joinain aikakausina käyttänyt sarjojen tuijotteluun. Oon pyrkinyt paljon tästä pois ja yritän välttyä tuolta ''koukuttumiselta'', koska huomaan miten paljon stressaantuneempi oon silloin, jos käytän tuollaiseen paljon aikaa. Tuntuu enemmän siltä, että tehtävät jutut kasaantuu eikä aika riitä kaiken sellaisen tekemiseen, mitä haluaisin tehdä.

Muutamia suosikkeja on tullut, jotkut oon katsonut useampaan otteeseen läpi, ja jotkut (vielä) vasta kerran, ja ajattelin nyt mainita niitä tässä!


Greyn anatomia - en yleensä tykkää mistään sairaala-aiheisista elokuvista/sarjoista, mutta tästä oon tykännyt todella paljon. Käy usein niin, että koen sarjojen vaan huononevan ja huononevan tuotantokausien edetessä, mutta tässä sarjassa miulle ei oo tullut yhtään sellanen fiilis, päin vastoin. Oon nyt 11 tuotantokaudessa, ja fiilis on edelleen sama kuin 2 kauteen siirtyessä. Itseasiassa tää on varmaan miun ykköslemppari, One tree hillin lisäksi.

One tree hill - joka onkin se toinen ykköslemppari. Usein kun mainitsen tästä jollekkin, he eivät tiedä mistä sarjasta puhun. Itse kiinnostuin sarjasta Weheartit-sovelluksessa, jota oon monta vuotta välillä aina selaillut, joskus enemmän joskus vähemmän. Pari vuotta sitten törmäsin siellä useampaan otteeseen kuviin, jotka oli kyseisestä sarjasta, ja en tiedä, jotenkin se vaan alkoi pikkuhiljaa kiinnostaa, joten tilasin cdon-sivustolta kaikki boksit. Vähän pelkäsin tosin sitä, jos en tykkäiskään ja rahat menee hukkaan, mutta niin ei todellakaan oo käynyt! Katsoin nimittäin juuri taas uudestaan koko sarjan läpi.

Täydelliset naiset - tää on sellanen, jota tykkään katsoa mielelläni myös porukassa, kun yleensä haluan keskittyä sarjaan ihan omassa rauhassa. Tätä katsoessa oon varmasti nauranut kaikista eniten.


Gossip girl - kun en halua ajatella paljoa ja haluan tosissani nollata pään, katson tätä. Kyseinen sarja on myös sellanen, että jos en jaksa kuunnella musiikkia mutta haluan silti jotain ääntä taustalle kun esimerkiksi siivoan tai kirjoitan blogia, laitan jakson pyörimään, teen muita juttuja ja silmäilen sarjaa välillä. En siis koe jatkuvan, tarkan seuraamisen olevan tarpeellista, mutta tykkään silti paljon!

Skins - liekeissä - tää on miun mielestä jotenkin tosi synkkä, mutta silti mielenkiintoinen sarja. En oo varmaan koskaan katsonut minkään tuotantokausia niin nopeasti kuin tämän. Koukutuin ihan täysin.

Orange is the new black - en tiedä miksi mutta koen, että joudun ajattelemaan ja analysoimaan eniten tätä katsoessa, jos haluan pysyä perässä juonessa ja tapahtumissa. Sen takia itse tykkään siitä, kun uusi tuotantokausi tulee kerran vuodessa ja jaksoja ei ole montaa, koska muuten uppoutuisin varmaan ihan liian tunnollisesti vaan sohvalle katsomaan kyseistä sarjaa. En uskonut aluksi tykkääväni tästä, mutta yllätyin täysin jo parin ensimmäisen jakson jälkeen!

8 kommenttia :

 1. Mä oon ihan samanlainen elokuvien katselun suhteen! Jotenkin tuntuu, että pitää nähdä hirveä vaiva, että pääsee kärryille elokuvan juoneen ja sitten se jo loppuukin.. :D Sarjat on parempia! Orange is the new black on kyllä vähän tollanen ajatuksia raastava, mutta hyvä sarja silti. Mä en uskonut myöskään tykkääväni siitä! Gossip Girl on ihanuus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, ihanaa että samaistuit!! Jep mutta välillä ehkä kaipaakin sellaista katseltavaa, missä joutuu ajattelemaan! No se on <3

   Poista
 2. Oon ihan koukussa Greyn anatomiaan itse! :'D Oon kieltämättä parhaimmillaan katsonut joku 5-6 jaksoa putkeen haha :) Tää oli huippu hyvä postaus<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oonkin siun snäpin my storysta muutaman kerran bongannut kyseisen sarjan!! :D Kiitos paljon <3

   Poista
 3. Siis mulla on aivan sama homma ton GG:n kanssa! Ihan paras ohjema, jos haluaa nollata päätä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö!! Ihan mahtava sarja just siihen tarkotukseen :D

   Poista
 4. Gossip girl ja Orange is the new black ovat itse asiassa ainoot tutu sarjat noista mitä suosittelit. Katotaan jos innostuisin jostain uudesta! :-)

  VastaaPoista