SOCIAL MEDIA

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

SOSIAALINEN INTROVERTTI

Mietin joskus paljon, että kumpi näistä kahdesta oon - ekstrovertti, vai introvertti. Kummalla tavalla akkuni latautuu, rentoudun kunnolla ja saan ideoita, inspiraatiota sekä voimaa asioiden aikaan saamiseksi - olemalla yksin vai ihmisten ympäröimänä.

Ajattelin monta vuotta olevani tottakai ekstrovertti, koska oon todella sosiaalinen, rakastan olla läheisteni kanssa, tavata uusia ihmisiä sekä tutustua heihin ja oon helposti lähestyttävä. Vietin siis todella vähän aikaa yksin.


Kun erottiin viime keväänä silloisen poikaystäväni kanssa, päätin alkaa vihdoin viettää paljon enemmän sitä omaa aikaa. Halusin oppia nauttimaan ihan vaan siitä yksin olemisesta ja nähdä, millaista se on. Ja nyt kun katson taaksepäin, huomaan oppineeni itsestäni niin paljon sen kevään jälkeen. Minkälaisia juttuja haluan tehdä tulevaisuudessa, mistä tuun onnelliseksi, minkälaiset asiat kiinnostaa miuta, sekä mitkä jutut haluan sisällyttää arkeeni ja muutenkin elämääni.

Nykyään, koen enemmän olevani introvertti, vaikka tarvitsenkin myös sitä muiden ihmisten seurassa oloa voidakseni hyvin. Rakastan edelleen uusien ihmisten tapaamista, hengailua ystävien kanssa ja muutenkin sosiaalista kanssakäymistä, mutta tarvitsen vastapainoksi myös paljon sitä, etten tee mitään niistä. Huomaan tän aina uudestaan sen jälkeen, kun useampi päivä putkeen on mennyt ihmisten parissa ja yksin oon ollut vaan aikaisin aamulla, myöhään illalla sekä nukkuessa. Eli aika vähän. Huomaan, miten väsyn, enkä jaksa toteuttaa itseäni niin paljon, kuin haluaisin. Esimerkiksi kirjoittamisen, kuvaamisen, treenien ja ruokavalion suhteen. Tämä viikko on ollut sellainen, joka opetti taas uudestaan, miten voin samaan aikaan rakastaa olla ihmisten seurassa, ja olla silti introvertti, jonka akut latautuu parhaiten omassa seurassa.


Täytyy myös viettää aikaa yksin. Uskon, että se tekee jokaiselle hyvää, vaikka olisikin ekstrovertti - se oma seura, omien juttujen tekeminen sekä ajatusten setviminen. Silloin voi ehkä oppia niitä tärkeimpiä juttuja itsestään.

Ja löytää sen, mitä eniten haluaa tehdä ja olla.

6 kommenttia :

 1. Mä voin niin samaistua sun ajatuksiin! :D Tosi hyvä postaus!

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
 2. Minäkin samaistun! Se sellanen oma tila, oma aika ja kaikkien kontaktien (myös somessa) sulkeminen ees vähäks aikaa kokonaan pois ainakin mulla mahdollistaa sellasen yhteyden itteeni, jota en muuten saavuta. Tosi kiva postausaihe! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, ajatukset kulkee vaan todella paljon paremmin ja selkeemmin! Kiitos ihana <3

   Poista
 3. Ehkä sussa on vähän ambiverttia? Et oo pelkästään ekstrovertti tai introvertti, vaan oot välillä toista ja välillä toista, jostain siitä väliltä. :) Ite tunnista ittestäni tän saman, tykkään olla ihmisten kanssa ja keskustella, viettää aikaa. Mut jos oma aika jää liian vähiin niin akut tyhjenee ja päässä alkaa pyörimään. Kiitos kivasta postauksesta! c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, en oikeastaan edes ajatellut tuota vaihtoehtoa! Sehän sopii periaatteessa myös tähän, miten koen asiaa :) Kiva kuulla, että samaistuit! Nuo on molemmat niin tärkeitä - sosiaalinen kanssakäyminen ja muiden kanssa olo, sekä myös ihan vaan se oma seura. Kiitos siulle kivasta kommentista <3

   Poista