SOCIAL MEDIA

tiistai 3. tammikuuta 2017

VUODEN VAIHTUMISESTA

Miun mielestä vuoden vaihtumisen sijaan, syksy on aina tuntunut enemmän niin sanotulta ''uudelta alulta''. Työelämässä on usein kesällä se pisin loma, jonka jälkeen palataan työarkeen, tai sitten koulu alkaa kesän jälkeen - uudessa koulussa tai uudella vuosiluokalla, ja tästä johtuen miulle tulee syksyllä enemmän sitä fiilistä.

En myöskään tee mitään lupauksia uutta vuotta varten, koska jos käykin niin, ettei ne pidä tai ei toteudu jostain syystä, koen epäonnistumisen fiiliksiä. En halua luoda mitään ylimääräisiä paineita. Tavotteita kyllä asetan itselleni ympäri vuoden - välillä vähemmän, välillä enemmän. Mutta tässä vaiheessa, kun vuosi vaihtuu, niitä tulee ajateltua vielä ehkä kaikista eniten.


Yhdet tärkeimmät jutut, joihin haluan panostaa tänä vuonna, on ehdottomasti nämä alla mainitut:

Vaikka jotkin asiat pelottais, teen silti enkä anna sen hidastaa - rohkeus ei oo sitä ettei pelota, vaan sitä, että tekee vaikka tuntiskin niin. Haluan sanoa mielummin ''joo'' kuin ''ei'' uusille haasteille, sekä unohtaa turhan jossittelun. En halua antaa pelon, ison tai pienen, määrätä tekemisiäni, koska tiedän vastoinkäymisten tai vaikeampien asioiden vahvistavan. Jos kaduttaa niin on parempi katua sitä, että teki, kuin katua sitä, ettei tehnyt. Kaikenlaisia kokemuksia tulee, ja ne huonommatkin kuuluu elämään. Ne kasvattaa.

Suunnittelen, kirjoitan muistiin asioita sekä teen erilaisia listoja enemmän - oon huomannut, miten miun toimintaan vaikuttaa niin positiivisesti nuo asiat. Pystyn keskittymään paremmin, aikaa tuntuu olevan enemmän sekä tuntuu siltä, että asiat on enemmän järjestyksessä eikä kasaannu päälle.


En aseta liian korkeita tavotteita tai vaadi täydellisyyttä itseltäni kaikessa - syyllistyn tähän välillä vähän liiankin usein. Painotan aina sitä, ettei itseltään pidä vaatia liikaa ja on tärkeää olla ylpeä kaikista saavutuksistaan sekä hyväksyä puutteetkin, mutta aina se ei mene sinne tunteen tasolle. Samalla, kun hyväksyn muiden puutteita ja yritän saada muut hyväksymään itsensä juuri sellaisena kuin on, sekä olemaan armollinen eikä vaatimaan liikaa, haluan myös panostaa enemmän siihen, että ajattelen niin myös omalla kohdallani. Vaikka aina paljon haluaisinkin tehdä ja panostaa täysillä kaikkeen, mitä teen. Mutta jos haluaa montaa erilaista, aikaa vievää asiaa samaan aikaan, ei voi mitenkään antaa kaikelle koko ajan 100% itsestään. Liikaa vaatimalla vaan polttaa itsensä loppuun ja onnellisuus tekemisessä katoaa.

Pyrin kiireettömyyteen, sekä yritän olla stressaamatta liikaa ja turhia juttuja - johon auttaa tuo suunnittelu, muistiin kirjoittaminen sekä erilaiset listat, joista mainitsinkin. Ja pienempään stressiin muun muassa pelon jättäminen huomiotta, sekä itseltäni liian vaatimisen vähentäminen. Stressaannun helposti, ja jos pitkän aikaa on jotain suurempaa meneillään, en pääse oikein irti siitä fiiliksestä. Vaikkei enää mitään aihetta sille olisikaan, se on silti läsnä. Aina keksii jotain, ihan turhaakin vaikka. Haluan panostaa siihen, etten tekisi sitä enää - se syö niin paljon hyvinvointia, jos on jatkuvasti kiireen tunne eikä pysähdy olemaan rauhassa, rentoutumaan ilman huolia ja nauttimaan hetkestä. Koska se on yks tärkeimpiä juttuja, nauttia siitä hetkestä, mikä on. Ja siihen haluan pyrkiä. Myös silloin kun tuntuu, että asiat kasaantuu päälle eikä helpotusta näy. Helpotus löytyy asenteesta.

4 kommenttia :

 1. Hienoja ajatuksia! Hyvät tekstit ja nätskät kuvat! <3

  VastaaPoista
 2. Tosi kivoja juttuja ja voin samaistua miltei jokaiseen! Varsinkin tuo turha stressaaminen ja täydellisyyteen pyrkiminen on liiankin tuttuja aiheita... Niistä ei seuraa mitään hyvää, ja vaikka tiedostan sen, on vaikea päästä irti vanhoista tottumuksista ja ajattelutavoista. Mäkin siis aion yrittää tänä vuonna keskittyä olennaiseen, vähentää stressaamista ja asettaa realistisempia tavoitteita. Kiitos tästä muistutuksesta :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kuulla! Joo jos siihen on tavallaan tottunut ja se on jäänyt niin sanotusti ''ajatusmalliksi'' niin siitä on juurikin vaikea päästä eroon.. Pitää vaan sitkeesti pyrkiä ja opettaa sitä mieltä uuteen, parempaan tapaan! Toivottavasti onnistut yrityksessä :) Kiitos siulle ihanasta kommentista <3

   Poista