SOCIAL MEDIA

lauantai 4. helmikuuta 2017

ANNA ANTEEKSI MENNEELLE

Välillä juuttuu miettimään menneisyyttä, niitä huonompia juttuja sieltä.

''Miten sellaista pystyi tapahtumaan?'' ''Miksen välttynyt tietyiltä jutuilta?'' ''Mitä tein ansaitakseni sen?'' ''Mitä olisin voinut tehdä toisin joidenkin juttujen suhteen?''


Ajatuksilleen ei voi mitään, mutta tärkeää on, ettei anna niiden liikaa vaikuttaa tai katkeroidu siitä, mitä on joskus tapahtunut. Niihin ei kuitenkaan pysty vaikuttamaan, eikä kaikki jutut oo edes omasta toiminnasta riippuvaa. Ja varsinkaan se jatkuva pohtiminen, sureminen, itsensä tai jonkun toisen syyttäminen ei lopulta vie muusta, kuin omasta fiiliksestä. Tapahtunut jo tapahtui.

Voi olla, että joku kohteli todella kohtuuttomasti ja huonosti. Voi olla, ettei tehnyt niin paljon, kuin olisi voinut ja tiedostaa sen. Voi olla, ettei koe ansainneensa jotain, mikä tuli odottamatta vastaan ja tapahtui. Mutta niitä asioita tai hetkiä, ei saa takaisin.


Mutta kaikesta oppii jotain - vähemmän tai enemmän. Joskus sen tajuaa vasta paljon jälkikäteen, mitä oppi tai mikä oli tapahtuneen tarkoitus. Jotkut jutut voi vaan ihan rehellisesti ärsyttää ja turhauttaa, muttei pidä juuttua niihin liikaa. On hyvä oppia päästämään irti. Itseään varten. Ja tätä hetkeä varten.

Vastoinkäymiset kuuluu elämään, eikä niitä voi verrata - kaikki kokee asiat eri tavalla. Mutta se mitä kukaan ei pysty tekemään, on palaaminen sinne menneisyyteen, poistaakseen vastoinkäymisiä. Eikä tarviikkaan - ilman niitä, ei välttämättä osais arvostaa niitä hyviä juttuja. Jos ei ois koskaan sattunut, tuntenut olevansa pohjalla tai kokenut vaikeita asioita, ei ehkä pystyis nauttimaan jostain jutuista nyt yhtä paljon. Miksi siis juuttuis pohtimaan liikaa niitä negatiivisempia juttuja, jotka jo tapahtui ja on siellä takana?

Ja niiden vanhojen juttujen perusteella ei kannata alkaa pelkäämään mahdollisia vastoinkäymisiä, virheitä tai kompastumisia. In the end, yks palkitsevimpia asioita on tehdä sitä, mikä pelottaa. Ja palkitsevaa on myös päästää irti siitä negatiivisesta fiiliksestä, kun tajuaa, että lopulta kyse on omasta asenteesta.


Et enää oo siellä menneisyydessä. Oot nyt tässä, voit mennä eteenpäin ja estää sen, ettei menneet vaikuta negatiivisesti fiilikseen, tekemisiin tai mihinkään nykyhetkessä.

Se on yks parhaimpia juttuja, mitä voi itselleen antaa. Antaa anteeksi menneelle.

6 kommenttia :

 1. Vitsit, ihan mielettömän tärkeä aihe! Taisin saada tästä inspistä! Oon ihan samaa mieltä sun kanssa, tää teksti on täyttä asiaa. Me liian usein jäädään ajatuksissamme junnaamaan niihin nimenomaan negatiivisiin juttuihin menneessä, ja sehän tarkoittaa sitä että samalla "pilataan" sitä aikaa, mitä juuri nyt ollaan elämässä. Pitäis siis ennenminkin keskittyä tähän mielettömään hetkeen mitä eletään, koska nykyhetki on kaikki mitä meillä on. Se on se aika joka vallitsee koko ajan, ja se tarkoittaa sitä että voidaan koko ajan vaikuttaa siihen miltä tulevaisuus tulee näyttämään. Ja kun elämme tässä hetkessä, ja teemme tässä hetkessä hyvää positiivisella energialla, on myös niistä jäävät muistot hyviä. Joten annetaan anteeksi itsellemme, kuin myös kaikille muillekin. Se kertoo että on sinut itsensä ja sydämensä kanssa!

  VastaaPoista
 2. Tosi tärkeä aihe, kiitos muistutuksesta!

  Ps. Ihana blogi sulla! :)

  Terkuin,
  Elisabet
  www.fashionpoetry.eu

  VastaaPoista
 3. Hyvin kirjoitettu :) + ihana toi takki..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmusesti! :) Joo se on tällä hetkellä ehdoton lemppari, oon super pitkään etsinyt tuollaista ja nyt vihdoin löytyi!

   Poista