SOCIAL MEDIA

perjantai 10. helmikuuta 2017

UNENPUUTETTA

Syy tähän, minkä takia postauksia on tullut epäsäännöllisemmin ja harvemmin kuin yleensä, tuleekin lyhyesti selväksi otsikossa. Oon nyt muutaman viikon ajan kärsinyt omassa mittakaavassa suht paljon siitä, etten oo saanut nukuttua tarpeeksi. Ajattelin, etten halua pahoitella postaustahtia tai ottaa puheeksi ollenkaan tätä asiaa, mutta oon niin paljon vähemmän postaillut kuin yleensä, joten päädyinkin puhumaan aiheesta.


Unenpuute on todella yksilöllistä, sekä ilmenee kaikilla eri tavoin. Jotkut ei huomaa eroa ollenkaan hyvien ja huonojen unien välillä, ja joillakin pienikin ero tekee paljon muutosta. Kuulun itse tuohon jälkimmäiseen porukkaan. Tämän lisäksi en edes muista miulla olleen koskaa aikaisemmin ongelmia nukkumisen kanssa, jonka takia tää tuntuu vielä raskaammalta.

Lähinnä ongelmat on ollut nukahtamisessa, ja vaikka menisin kuinka aikaisin sänkyyn, en saa unta kuin vasta todella myöhään - siihen verrattuna miten yleensä nukahdan. Tää alkoi joskus muutama viikko sitten, ja ennen sitä kyseisen asian kanssa ei oo ollut mitään ongelmia. Heräilen myös välillä öisin - paljon useammin kuin koskaan ennen, ja esimerkiksi kerran heräsin kahdelta yöllä ja kuvittelin heränneeni herätyskelloon, joten menin pesemään hampaat, putsaamaan kasvot sekä aloin tehdä aamupalaa, ja huomasin vasta sen jälkeen olevan yö eikä aamu. En sitten tietenkään saanut ainaskaan tuntiin unta, koska olin tavallaan jo ''virkeä'' kaiken tuon tekemisen jälkeen, vaikka väsynyt olinkin.

Tän myötä stressaan helpommin, ja sen stressin takia myös unenlaatu on ollut paljon kehnompaa. Oon myös ollut selkeesti huonotuulisempi viime viikkojen aikana, enkä työpäivän jälkeen jaksa tehdä yksinkertaisesti mitään, jonka takia postauksiakin on tullut harvemmin. On tullut laiminlyötyä paljon muitakin tärkeitä juttuja väsymyksen takia, ja kotitöiden tekemisen aloittaminen on ollut tuplasti vaikeampaa. Inspiraation tai motivaation puutetta ei oo ollenkaan, päinvastoin - miulla on video odottamassa editointia, listattuna monta postausideaa ja paljon muitakin juttuja joita haluaisin tehdä, muttei energiat riitä. Ei vaikka kuinka yritän ja haluaisin. Oon tottunut niihin 8-9 tunnin yöuniin, ja nyt kun ne ei todellakaan täyty, olo on monellakin tapaa aika järkyttävä.


Juon edelleen iltaisin uniteetä, oon kokeillut melatoniinia, jättänyt elektroniikan pois illasta ja keskittynyt esimerkiksi lukemiseen sekä ihan vaan rauhoittumiseen, muttei vielä oo tapahtunut muutosta mihinkään suuntaan. Tuntuu tyhjältä, kun en jaksa toteuttaa ideoita tai tehdä juttuja, joista saan hyvää fiilistä.

Ehkä tää on vaan tällänen huonompi vaihe, joka menee pian ohi. Ainaskin toivon niin. En malta odottaa sitä, että pääsen takaisin kiinni säännölliseen ja useammin päivittyvään postaustahtiin, ja muihinkin juttuihin, jotka on univaikeuksien takia jäänyt vähemmälle tai kokonaan pois. Ja ennenkaikkea odotan eniten sitä, kun oon taas virkeä ja nukun hyvin.

6 kommenttia :

 1. Ootko kokeillut lisätä liikuntaa ja ulkoilua? Se vois ehkä ainakin parantaa unen laatua ja piristää päiviä. Toivottavasti pääsisit takaisin hyvään unirytmiin! :-) Mulla oli toi sama syksyllä ja se oli ainakin vain vaihe ja nyt nukun paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikuntaa harrastan muutenkin 5 kertaa viikossa niin en usko siitä johtuvan, mutta itseasiassa ulkoilu on jäänyt vähemmälle! Vois tosiaan kokeilla lisätä ihan vaan rauhallisia kävelylenkkejä, raitis ilma tekis varmasti hyvää vaikka kylmä onkin, tarpeeks vaan päälle :) Kiitos paljon ihanasta kommentista, toivottavasti pääsen piakkoin <3 Okei no hyvä että siulla meni se ohi, toivottavasti tääkin menee!

   Poista
 2. Voe, toivottavasti tuo unettomuus menisi nopeasti ohi :( Se on kyllä tympeää, kun ei saa millään unen päästä kiinni! Ootko kokeillut näitä ASMR-videoita? Kaikillehan ne eivät sovi, mutta mua alkaa kyllä heti nukuttaamaan, kun kuuntelen/katselen niitä vähän aikaa :)

  sanasokkelossa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niimpä, varsinkin kun niin käy monta kertaa peräkkäin.. En oo kokeillut, täytyy kokeilla jos siulla on toiminut!! Kiiitos paljon vinkistä <3

   Poista
 3. Tosi kurja juttu! :-( toivottavasti keksit keinot ja pääset taas pian takaisin normaaliin unirytmiisi! Samaistun kyllä noihin juttuihin mitä väsymys sun arkeen on aiheuttanut, mutta mulla ne ovat johtaneet eri syistä. Pitää vaan olla armollinen itselleen ja antaa sitä lepoaikaa oikeen antaumuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän tää vähän on.. Nyt on pikkuhiljaa lähtenyt takasin normaalimpaan! Onneks meillä on toisemme, pienissä ja isoissakin jutuissa <3

   Poista