SOCIAL MEDIA

lauantai 1. huhtikuuta 2017

TÖIHIN VAI OPISKELEMAAN LISÄÄ?

Miulle oli tosi pitkään selkeetä, että mitä haluan opiskella, missä haluan, sekä mihin haluan töihin. Kuuntelin kavereiden murheita siitä, kun ei tiedä, mihin suuntaan lähtisi, ja mietin, ettei varmastikkaan oo helppoa. ''Onneksi en oo tossa tilanteessa, vaan tiedän tasan tarkkaan mitä haluan tapahtuvan.''


Noh, päädyin lopulta itsekin siihen tilanteeseen, ja kyllähän se ahdisti sekä hämmensi. Miksi yhtäkkiä monen vuoden jälkeen fiilikset muuttuukin, eikä tiedäkään mitä haluaa? Niin ne suunnitelmat, ajatukset ja mielipiteet muuttuu. Mutta koska olin ollut pitkään niin varma, tuntuihan se isolta järkytykseltä.

Tällä hetkellä ongelma on se, etten tiedä, mitä monista vaihtoehdoista haluan. Liian moni opiskelupaikka ja -ala, sekä työ kiinnostaa. Voihan montaakin alaa opiskella elämän aikana, mutta jos lähtisin kaikkea kokeilemaan niin 1. jäisi aika vähän aikaa itse töiden tekemiselle, 2. en oo mikään kärsivällisin ihminen ja 3. olis kiva myös siirtyä sinne työelämään pidemmäksi aikaa, eikä vaan opiskella. Joten niistä vaihtoehdoista pitäis jokin valita. Helpommin sanottu kuin tehty.

Nyt pystyn ymmärtämään vielä paremmin, miten stressaavaa on olla tietämättä. lähteekö opiskelemaan vai tekemään töitä ja siihen päälle vielä, että mitä ja missä.

Saan ammatin kesän alussa, mutta on alkanut tuntua siltä, ettei tää ookaan sitä, mitä haluan tehdä. Olin niin päättäväinen tän alan suhteen, etten ollut tutkinutkaan muita vaihtoehtoja. Nyt kun oon perehtynyt muihinkin aloihin ja työmahdollisuuksiin, oon tajunnut monen muun jutun kiinnostavan paljon enemmän. Enkä halua jäädä tekemään sellaista työtä, mistä en nauti. Se syö energiaa ja hyvää fiilistä paljon arjesta - työ on kuiteskin aika iso osa sitä.


Töitä nyt joka tapauksessa on kesästä eteenpäin, mutta en tiedä vielä miten pitkäksi aikaa. Oon nyt sillä kantilla, etten ainaskaan tässä keväällä hae syksyksi opiskelemaan. Haluan miettiä vielä enemmän, ja teen siinä samalla töitä. Paussi opiskelusta tekee varmasti hyvää.

Minkälaisia ajatuksia, ja suunnitelmia teillä on näiden juttujen suhteen?

2 kommenttia :

  1. Niin samat fiilikset! Tosin valehtelematta oon ollut pihalla suunnitelmista ja tulevaisuudesta kuin lumiukko viimeisen 6 vuotta, ja siksi aikaa lukion penkillä onkin tullut nämä viimeiset 3 vuotta kulutettua. Yhteishaku painostaa niskaan sillä johonkin ois vaan p a k k o hakea. Luultavasti pidän tulevan vuoden välivuotta ja yritän saada töitä, jospa se selkeyttäisi hieman :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välivuosi varmasti selkiyttää! Pystyy paremmin miettimään, kun ei tarvitse samaan aikaan opiskella - voi rauhassa tutustua vaihtoehtoihin :) Tsemppiä mieleisen alan etsintään!!

      Poista