SOCIAL MEDIA

perjantai 27. lokakuuta 2017

ELÄMÄN SUURIA (TAI ERITTÄIN PIENIÄ) KYSYMYKSIÄ

Kuka keksi sen, missä sanoissa on isot kirjaimet, ja missä ei oo? Oon yrittänyt pari kertaa jopa googlettaa, mutta siihen ei löydy vastausta. Mistä se ajatus on jollain ikinä lähtenyt?

Miksei Iphonella pysty sähköpostissa estämään jotain tiettyjä lähettäjiä? Tai jos pystyy, miksen vieläkään osaa tehdä sitä, vaikka oon käyttänyt applea since 2013 ja yrittänyt tehdä sitä estämistä ihan liian monta kertaa. En kestä turhia sähköposteja.

Miksi käytän välillä sanaa daiju. Hirveän kuuloinen sana, mutta se tulee miulle lähes aina ensimmäisenä mieleen, jos haluan sanoa jotain miun ystävää vitsillä hölmöksi. :D Hävetti vähän tätä kohtaa kirjoittaessa. Miun täytyy päästä tosta sanasta eroon.


Miksi ajattelen samaan aikaan noiden sukkien näyttävän tuolla tavoin todella tyhmiltä, mutta toisaalta taas todella kivoilta? (mainittakoon, että tarkoitus oli kääriä nuo nilkkasukiksi, mutta tuli niin kylmä, ettei ollut muuta vaihtoehtoa kuin pitää ne noin).

Miksen löydä mistään punaista karvatakkia! En voi olla ainut, joka syttyy ajatukselle kyseisestä vaatekappaleesta, mutten oo nähnyt sellaista missään?

Miten missään keskustan lidleissä ei oo ollut muutamaan päivään paistopisteen luomu kaurasydämiä, kun oon nimenomaan mennyt etsimään juuri niitä? En pääse eroon tästä mieliteosta, se vaan kasvaa jokaikinen kerta, kun oon menossa ostamaan niitä enkä saakkaan.


Miksi käytetään vertauskuvaa ''elämä avaa ja sulkee ovia'', kun eihän ne muutenkaan itsestään avaudu? Paitsi liukuovet, mutta niitä nyt ei lasketa, tää vertauskuva on varmaan saanut alkunsa ennen niiden tuloa. Okei, puhuttiin miun yhden ystävän kanssa siitä, miten tuo toisaalta sopii niihin tilanteisiin, kun tapahtumat ei oo millään tavalla omassa hallinnassa, mutta sitä käytetään muissakin yhteyksissä.

Miksi kehujen antaminen saattaa tuntua vaikeammalta, kuin negatiivisen palautteen antaminen? Tätä en vaan oikeesti ymmärrä, miulle ainakin tulee todella hyvä fiilis siitä, kun nimenomaan kerron sen hyvän palautteen silloin kun on aihetta sen sijaan, että vaan ajattelisin sen päässäni.

Miten meidän työpaikalle oli mennyt tänään kolme kärpästä, vaikka ulkona sataa jo lunta ja on pakkasta? Sitä paitsi pelkään kärpäsiä, joten olin jumissa tilanteessa jossa en halua tappaa niitä, mutten myöskään olla niiden kanssa samassa tilassa. Rankka työpäivä.

4 kommenttia :

 1. Haha, hyvä pohdintoja! :D Oli pakko itsekin ruveta googlettamaan tuota ensimmäistä kysymystä, ja substantiivien isoista kirjaimista löysin jotain (http://www.kielikello.fi/index.php?mid=2&pid=11&aid=1450).

  Ps. Tosi kiva asu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan super mahtavaa, ihanaa kun laitoit linkin!! En oo törmännyt tuohon itse googlettaessa, varmaan myös muoto millä googlaa vaikuttaa tuloksiin :D Kiitos paljon <3

   Poista
 2. Nää oli hyviä :D Pitäis itekin yrittää sanoa kehut useammin ääneen, eikä vaan pyöritellä niitä mielessä.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Joo muutama vuos takaperin en itsekään tehnyt sitä kovin usein, mutta nykyään se tulee todella luonnostaan ja spontaanisti monissa eri tilanteissa :D

   Poista