SOCIAL MEDIA

keskiviikko 18. lokakuuta 2017

JUTTUJA, JOTKA HELPOTTAA ARKEA

Kertakäyttöastiat. Joo, okei, tää nyt ei välttämättä oo mikään paras juttu. Mutta välillä päivät on sellaisia, ettei käy kotona kuin kääntymässä = kerkeää syödä ja pitääkin jo lähteä, ja kun tiskivuoren pistää aluilleen eikä heti hoida pois alta - se vaan jatkaa kasvamistaan. Oon ennen aina asunut kämpässä jossa on tiskikone, joten hyväksyn sen välillä kertakäyttöastioihin turvautumisen. Jos siulla on tiskikone, nauti siitä. Oon erittäin kateellinen tiskikoneista. Ja kyllä, tän postauksen kuvissa ei ollut mikään pisin kahvihetki - meillä oli suht tiukka aikataulu miun ystävän Ellan kanssa. En halunnut tiskata.

Tuorepuurot. En ees muista, milloin oon viimeksi keittänyt puuroa. Vaikka syön joka päivä sitä. Yks parhaimpia fiiliksiä on herätä siihen, että aamupala onkin jo valmis, ja voi nukkua vähän pidempään. Aamulla ei tarvitse, kuin hakea puuro jääkaapista, jonka kanssa voi käpertyä vaikka takaisin sänkyyn jos siltä tuntuu.

Valmiiksi keitetty riisi. Miun ystävillä tulee jo vähän korvista ulos miun hehkutus näistä, mutta kuinka nerokas keksintö(??) esimerkiksi kun unohtaa eväät kotiin työpäivänä, tai tekee mieli riisiä silloin kun on kiire. Jos et tiedä mistä puhun, niin kauppoihin on tullut pusseja, jonka sisällä on valmiiksi keitettyä riisiä - mikroon pariksi minuutiksi, ja valmista. Niitä on eri makuja, ja ihan paras juttu on se, ettei siinä maustamattomassa riisissä oo mitään ylimääräistä. Pelkästään riisi, auringonkukkaöljy ja suola. Miulla on nykyään lähes aina kaapissa yks tällainen pussi.


Samuli Putro ja Pariisin kevät. Kuunnelkaa biisejä ja keskittykää lyriikoihin, niin ymmärrätte mistä puhun. Rakastan heidän musiikkia. Kuuntelin jo ihan pienenä isän myötä Zen cafea, jonka kautta on näihinkin päädytty. En silloin ymmärtänyt sanoituksien tarkoituksia ollenkaan, joten oon joutunut pyytämään isosiskoani ''tulkkaamaan'' biisejä miulle. Käytiin itseasiassa viime viikonloppuna taas yhdessä näitä läpi, enkä oo sen jälkeen kuunnellut mitään muita artisteja. Miten tää siihen arjen helpotukseen liittyy? Miun mielestä molempien musiikki avaa paljon ajatuksia, mutta myös rauhoittaa. Enkä koe samaa fiilistä muiden kohdalla.

Parasystävä, joka ottaa kuvia sekä on kuvattavana, käy kanssani salilla mutta tanssii myös viikonloppuisin kahtena päivänä putkeen aamuun saakka jos siltä tuntuu, ja lähtee extemporesti mukaan vaikka minne. Ja ottaa mukaan vaikka minne. Mihin tarvitsee poikaystävää, kun hän on niin hyvä?

Unitee. Tässä postauksessa mainitsinkin oman lempparin ja puhuin siitä, miten se on auttanut nukahtamisen suhteen. Saatoin ennen stressata paljonkin sitä, että mitä jos en vaan nukahda, mutta se stressi on jäänyt jo jonkin aikaa sitten kokonaan pois. Okei, tottakai välillä tulee niitä iltoja, kun ei vaan saa unta vaikka ois tätä juonutkin, mutta miulle niitä on tullut enää vaan todella harvoin.


Värityskirja. Niiin rauhoittavaa. Jos en syystä tai toisesta oo kovin rauhallisessa tilassa, keitän relax-teetä, otan värikynät sekä -kirjan esille, ja alan värittää. Oon hetken päästä jo paljon paremmassa mielentilassa. Miulla on tällä hetkellä itseasiassa töissä mukana värityskirja, jotta voin tauolla mennä sen pariin, jos on ollut kiireinen päivä.

Kalenteri. Tai itseasiassa kalenterit. Miulla on laukussa aina mukana ihan se perinteinen paperikalenteri, johon kirjoitan ylös kaiken. Sen lisäks miulla on miun kämpän seinällä iso viikkokalenteri, jossa on kaikki viikon päivät omissa isoissa valkoisissa ruuduissaan, ja sinne kirjoitan aina meneillään olevan viikon asiat - nään heti herätessä, mitä milloinkin tapahtuu, eikä tarvitse aina kaivaa esille sitä pienempää kalenteria ja selata!

Meditointi. Antaa vaan niin paljon. Tää on sellanen juttu, jonka kokeilemista suosittelen ihan kaikille. Pidin meditointia joskus ihan hölmönä asiana, mutta kun lähdin kokeilemaan sitä miun kummin inspiroimana, se jäi osaksi arkea.

2 kommenttia :

  1. Voi sinä ja sun kertakäyttöastiat! :-D Haha, kiva postaus!

    VastaaPoista