SOCIAL MEDIA

keskiviikko 1. marraskuuta 2017

EN OLEKAAN VEGAANI?

Jotkut pidempään mukana olleista varmaan muistaakin, kun miusta tuli vegaani. Nohh, sitä en oo enää. Syön kyllä kasvispainotteisesti, ja esimerkiksi kanaan/punaiseen lihaan tai maitoon en usko koskaan palaavani, mutten halua sanoa, etten 100% varmuudella koskaan palaisi niihinkään. Sanoinkin jossain postauksessa viime talvena, etten tiedä kuinka kauan vegaanina olo-päätös kestää. Ja about viime kesän loppuun saakka se kesti. Sitten tuli takaisin kananmunat ja kala.


Tiedättekö sen fiiliksen, kun on luonut itsestään tietynlaisen kuvan mieleensä, eikä halua poiketa siitä sen takia, koska miehän nyt vaan oon tällanen? Vegaaniuudesta tuli osa miun identiteettiä. Ja muun muassa yks miun parhaimmista ystävistä alkoi kutsua miuta rehuksi kyseisen muutoksen takia.

Nyt tässä syksyn aikana, kun oon taas löytänyt useampaankin otteeseen sen flow-tilan, kun pohdin asioita erittäin syvällisesti sekä soitan ystävälle jakaakseni ajatuksia, oon alkanut taistelemaan kaikkia niitä juttuja vastaan, mitä oon huomannut tekeväni tai noudattavani suurimmaksi osaksi sen takia, koska oon Janna ja mie oon aina tehnyt niin/alkanut tekemään niin/olen vain sellainen. Tää ruokavalion muutos nyt on yks niitä juttuja - on muitakin, mutta niistä puhun lisää myöhemmin. On yks juttu mikä tulee väistämättä näkymään ja odotan sitä todella paljon, mutta kun se hetki tulee, kerron siitä lisää.


En vaan enää jossain vaiheessa kokenut, että vegaanius antais miulle enemmän, kuin ottais. Tai tulin siihen pisteeseen, kun miuta turhauttikin se, etten voi muun muassa syödä lohisalaattia, tonnikalasusheja, keitettyjä kananmunia riisikakkujen päällä, tai heittää seitipaloja uuniin. Tai ostaa hunajaa kaappiin, koska pidän siitä loppupeleissä enemmän kuin agavesiirapista (koska hunajahan ei oo vegaanista, agavesiirappi korvaa sen). En kaipaa vieläkään punaista lihaa, kanaa tai maitotuotteita, mutta jossain vaiheessa saatan kaivata. Ja haluan sen olevan silloin okei, enkä miettiä, mitä just miun pitäis muka tehdä, koska oon mie. Muutos on hyvästä.

Nään ruokavalion edelleen samanlaisena asiana, kuin ennenkin oon puhunut - tärkeintä on nimenomaan se, että se tuntuu aidosti just siusta hyvältä, oot tyytyväinen, sekä onnellinen sen kanssa. Ja sen takia halusinkin poistua sanan vegaani alta, koska se ei enää tuntunutkaan hyvältä. Miksi siis olisin ollut siellä enää?


Rakastan edelleen hifistellä superfoodeilla, juoda aamuisin merilevää sitruuna- sekä inkiväärimehulla, syödä raakasuklaata herkutteluna ja suosia luomua. Nyt siihen mukaan kuuluu myös kala ja kananmunat. Kaikista parasta on tän päätöksen jälkeen ollut sushit - vitsi mitä itselle valehtelua on ollut se, etten muka oo ikävöinyt kalasusheja. Joka nyt onkin näkynyt siinä, miten usein on tullut syötyä kyseistä ruokaa viimeisen parin kuukauden aikana. Tuosta miun sushin kulutuksesta on muodostunut miun ystäväpiirissä jo yleinen vitsikin. Mutta se on ihan okei.

Nyt on hyvä näin.

8 kommenttia :

 1. Tosi hyvä teksti ja hei just näin sen pitää mennäkkin! Sitä mikä tuntuu itselle sopivalta juuri nyt eikä sitä mitä kaikki olettaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Nimenomaan, eikä pidä jumittua liikaa siihen ajatusmalliin jonka on luonut itsestään, pitää uskaltaa myös kyseenalaistaa! :)

   Poista
 2. Tärkeintä on, että lihan kulutus itsellä pienenee. Itse en voi vegaaniksi ryhtyä kun monet vegaaniruuista on sellaisia, jotka on pitkälle jalostettuja sekä lihan korvaavia hyviä proteiininlähteitä en voi oikein käyttää. Olisi liian yksipuolinen ruokavalio silloin. Kehokin kertoo mitä se tarvitsee ja mitä ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, pienet valinnatkin on jo todella hyviä! Tuota jalostus-asiaa on tullut itsekin paljon ajateltua. Keho kertoo, ja loppupeleissä kaikista tärkeintä on nimenomaan pitää huolta siitä omasta kehosta. <3 Kiitos kommentistasi!

   Poista
 3. Niin hyvin kirjoitettu! Ihana kuulla, että oot "antanut" itsellesi luvan tehdä juuri sellaisia valintoja, mitkä tuntuvat hyvältä – niin sen just pitäisikin mennä :-)
  - Aliisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii ihana sie, kiitos paljon <3 Ihana kuulla siusta!

   Poista
 4. Tärkeintä on voida itse hyvin ja tehdä niitä asioita, jotka just sillä hetkellä tuntuu hyvältä ♥

  VastaaPoista