SOCIAL MEDIA

torstai 18. tammikuuta 2018

4x ENSIMMÄISTÄ KERTAA IKINÄ JO KULUNEEN VUODEN 2018 AIKANA

Tajusin tuossa pari päivää sitten, että oon jo tän vuoden puolella tehnyt asioita, joita en oo koskaan ennen tehnyt. Aina voi näköjään löytää jotain, mitä ei oo tehnyt ennen – oli se sitten pienempi tai suurempi asia. Tai jotain, jonka tekeekin vaan ihan eri tavalla! Kokeilee uutta. Okei osa näistä jutuista on vähän hölmöjä, mutta niille on ihan inhimmillinen selitys, miks vasta nyt on ollut ensimmäinen kerta kyseisen jutun suhteen!

Matkustin ensimmäistä kertaa onnibussilla – moni on kertoessani yllättynyt siitä, etten oo matkustanut kyseisellä kulkupelillä – matkustan nimittäin aika usein täällä kotimaan sisällä, koska useampi läheiseni asuu eri paikkakunnilla. Pelkäsin nuorempana pitkiä matkoja busseissa, joten en koskaan mennyt vapaaehtoisesti bussiin, jos kyseessä oli yli tunnin matka. Matkustettiin tanssijoukkueemme kanssa erilaisiin kisoihin ja näytöksiin bussilla, joten niiltä en voinut välttyä. Ne olikin ainuita kertoja. Oon siis matkustanut aina autolla, tai junalla ''omia'' matkoja. Kisamatkoista on nyt muutama vuosi, ja puhuttiin yhden kaverin kanssa, että vois olla ehkä ihan hyvä kokeilla sitä bussia – onhan se paljon edullisempi, eikä miulla enää mitään oikeesti järkevää syytä oo olla kulkematta niillä. Kun kävin Jyväskylässä viime viikolla Mariannella, otinkin junan sijasta onnibussin. Aloin nauraa siellä ollessa itsekseni, koska olin niin hämmentynyt siitä, miten paljon oikeestaan tykkäsinkin siitä! :D Ihan turhaan vältellyt. Muutama muukin naurahteli miulle kyseisen matkan aikana – tosin vähän eri syystä. Olin nimittäin aika kujalla, ja kyselin vähän ehkä tyhmiäkin sekä päivänselviä juttuja. Halusin vain olla kaikesta varma!

Hankin ensimmäisen kirjastokortin – okei, miulla oli kirjastokortti kun olin about 8-vuotias, mutta ainut mitä muistan siitä, on se hetki, kun sain sen. Hävitin sen siis aikalailla heti. Mikä ei ollut miulta yhtään yllättävää. En oo koskaan saanut aikaiseksi hankittua uutta, mutta nyt miun täytyi päästä tulostamaan lähikirjastoon, ja siellä tarvitsi siihen kirjastokortin, joten sekin tuli tehtyä siinä samalla. Aina kun haluan lukea kirjan, ostan sen automaattisesti, mutta se ajaa miut usein ajattelemaan sitä, ettei oo mihinkään kiire sen kanssa, niin lukeminen kestää pienen ikuisuuden. Ehkä jos kirjan lainais eikä ostais, saattais se buustata lukemista? Pitää kokeilla, ois nimittäin kiva joskus lukea yksi kirja kerrallaan. Aloitan aina ainaskin kolme kirjaa kerralla ja luen niitä ristiin.


Tein ensimmäistä kertaa kylmä-kuumahoitoa – Eli jääkylmä suihku, sauna, ja toistin kolme kertaa. En oo ikinä mennyt edes kylmään suihkuun, vaikka oon pitkään miettinyt sen hyötyjä ja sitä, että pitäis mennä. Olin siskon luona Tampereella viikonloppuna, ja hänellä on sauna, joten päätin nyt vihdoin kokeilla tätä. Seisoin ensin varmaan viisi minuuttia tuijottaen valuvaa vettä, koska tunsin, miten se hohkaa kylmää. Se oli samaan aikaan niin kamalaa mutta virkistävää ja kivaa!! Olin sen jälkeen jotenkin tosi hyväntuulinen ja energinen.

Ensimmäinen viisaudenhampaan poisto – ja itseasiassa poistettiin kaksi samalla kerralla. Olin todella paniikissa. Painosanalla todella. Laitoin viestiä siskolle, isälle ja parhaalle ystävälleni, vaikkei mikään mitä he sanoi auttanut. Tiesin sen jo etukäteen, etten vastaanota mitään, vaikka avaudunkin – niin kuin hekin tiesi, mutta pakko oli silti. Oon pelännyt siitä asti niiden poistoa, kun kuulin lapsena toimenpiteestä ensimmäistä kertaa. Ja oon ehkä myös tässä vuosien saatossa muutamaankin otteeseen googlettanut kyseisen toimenpiteen kokemuksia. Ei hyvä juttu, en suosittele kenellekkään. MUTTA, se meni hyvin! Siis niin hyvin, etten todellakaan kuvitellut lähellekkään sellaista silloin, kun yritin nähdä positiivisia mielikuvia. Kyseiset hammaslääkärit otti tosi hyvin sen, kun kerroin, että pieni paniikki päällä. Pysyivät tosi rauhallisina, heittivät paljon mustaa ja sarkastista huumoria takaisin kun tein sitä myös, ja miulla oli itseasiassa tosi hauskaa! Naurattaa nytkin, kun mietin sitä, miten hyvä fiilis tuosta jäi. On nimittäin ollut kaukana hauskasta miun fiilikset aina, kun oon käynyt hammaslääkärissä. Jos siellä ruudun toisella puolella on ketään, ketä pelottaa viisaudenhampaiden poisto – älkää lueskelko muitten kokemuksia. Kaikki on niin yksilöllistä, miten se menee. Kipu, paraneminen, kaikki. Miulla ei oo mitään pahaa sanottavaa kyseisestä kokemuksesta, vaikka panikoinkin sitä tasaisin väliajoin monta vuotta. Pitäis googletella vähemmän.

Lähetä kommentti