SOCIAL MEDIA

lauantai 20. tammikuuta 2018

MIKSI EN OLE, JA MIKSI OLEN KAUNIS

Oltiin kahvilla miun ystävän kanssa, ja hän kertoi tehneensä vihkoonsa muutaman laatikon, jonka avulla kartoittaa ajatuksia kauneudesta. Inspiroiduin, ja kokeilin samaa.

Käytännössä homma näytti siis siltä, että vihkoon piirrettiin neljä laatikkoa: Miksi olen kaunis, miksi en ole kaunis, miksi joku muu on kaunis, sekä miksi joku muu ei ole kaunis. Piirsin, ajattelin, kirjoitin. Yritin kirjoittaa mahdollisimman rehellisesti ihan kaiken mitä mieleen tuli.


Jotain satunnaisia huomioita – tykkään muun muassa miun silmistä ja hiuksista. Tykkään myös siitä, miten avoimesti ja helposti lähestyttävästi kohtaan ihmisiä. Siitä, miten aidosti osaan rakastaa ja nähdä hyvää. Tai no, joku tykkää ja joku ei, mie tykkään. Joku sanois sitä ’’päällekäyväksi’’. Itseasiassa on sanottukkin. Välillä on kutsuttu myös tekopyhäksi. Se tekee miut aika surulliseksi – maailmassa jossa elämme, on edelleenkin vaikea uskoa, että joku haluais puhtaasti hyvää. Tai olis puhtaasti hyvä. Luullaan helposti, että kohteliaisuus ja kehut tapahtuu vain sen takia, jos 1. halutaan toiselta jotain, 2. yritetään miellyttää tai 3. ollaan tekopyhiä. Surullista sen takia, koska en itse kuulu todellakaan mihinkään noista. Ja tiedän monia muitakin, ketkä ei kuulu. Mutta ei mennä siihen nyt sen tarkemmin, avaan tätä varmasti joskus myöhemmin enemmän.

Pointti josta halusin nyt kirjoittaa, johon loppupeleissä takerruin – kohtaan ’’miksi en ole kaunis’’, kirjoitin ensimmäisenä suoraan yhden sanan. Epävarmuus.

Ihailen suunnattoman paljon itsevarmuutta ja sitä, kun uskaltaa tehdä just sitä mitä huvittaa. Uskaltaa unelmoida ja vielä siihen päälle toteuttaa niitä. Miettimättä, polttaako siinä ohessa jotain siltoja tai tuomitseeko joku. Uskaltaa hypätä, vaikkei tiedä yhtään mitä tapahtuu.

On monta asiaa, joiden suhteen en oo epävarma, mutta on myös juttuja, joista oon. Meillä kaikilla on epävarmuuksia. Joissain omissani se on niin vahvaa, etten edes halua puhua niistä ääneen. Mutta esimerkiksi yksi juttu on sellainen, josta myös pidän itsessäni, ja jonka kerroinkin tuossa aikaisemmin – se, miten avoimesti näen hyvää ja rakastan. Se tulkitaan helposti täysin väärin, monestakin syystä. Siks oon siitä myös tavallaan epävarma, vaikken haluakkaan olla sitä yhtään vähemmän.

Se, minkälaisia ne epävarmuudet on, ja kuinka paljon ne vaikuttaa, onkin se juttu. Kantaako myös ne epäkohdat itsevarmasti, joista ei niin pidä. Silloin ne muuttuu vielä kauniimmiksi. Ja niistä pääsee pikkuhiljaa eroonkin.

Kun mietin, miksi joku muu ei ole kaunis, en keksinyt siihen mitään. Se tässä onkin ehkä se juttu, minkä takia siihen takerruin ja jäin sitä pohtimaan – hyväksyn kyllä muilla heikkoudet sekä epävarmuudet, tuomitsematta, mutta tuomitsen itseni helposti. Niinhän se meneekin – me ollaan itse itsemme pahin vihollinen.

Mutta se onkin se tärkein ensiaskel – kohdata aidosti ne asiat, mistä ei vielä itsessään pidä. Ja myös ne, mistä on ylpeä. Tutustuu itseensä. Muistan, kun olin vielä joskus todella hukassa itseni kanssa. Silloin oli elämä aika vuoristorataa ja hajanaista. Ja kaikki myös siinä ympärillä.

Itsevarmuus ja itsensä rakastaminen lähtee siitä, että hyväksyvästi halaa, sekä ottaa vastaan ajatukset, luonteenpiirteet, fyysiset ominaisuudet - kaiken, mitä itsessään on.

Opettelee rakastamaan itseään, ihan sama mitä tapahtuu.


Rakastan itseäni. Ja pienin askelin, vielä enemmän ja paremmin. Toivottavasti siekin. 

Jos et, toivottavasti oot matkalla sinne.

4 kommenttia :

 1. Olipa hyvä teksti Janna! <3 Tästä sai kyllä itsellekin mietittävää ja juurikin tuo, että pitäisi oppia vaan rakastamaan itseään eikä aina tarvitsisi olla niin ankara. Toivottavasti sen oppisi joku päivä vielä :)

  VastaaPoista
 2. Tuli niin hyvään saumaan tää postaus, ihana Janna <3 Hyvin kirjoitettu, pisti kyllä miettimään <3

  VastaaPoista
 3. Oot kyllä niin t-a-i-t-a-v-a kirjoittamaan ja pukemaan ajatuksia sanoiksi <3 Mun mielestä meidän jokaisen tulis löytää rakastettavia piirteitään itsessä ja muissa ihan päivittäin!

  VastaaPoista
 4. Ihana teksti, niin totta varsinkin viimeiset sanat! <3

  VastaaPoista